23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Od sutra pravo jesenje vrijeme

U Republici Srpskoj od sutra se očekuje zahlađenje i pravo jesenje vrijeme, sa obilnijim padavinama i temperaturom od 13 do 18 stepeni Celzijusovih.

Dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Milica Đorđević istakla je da sutra ujutro obilnije padavine očekuju banjalučku regiju i Posavinu.

„Kišu će pratiti i pad temperature, koja će na zapadu dostizati samo 16 stepeni. Toplije će biti na istoku zemlje, gdje će maksimalna dnevna temperatura biti oko 25 stepeni“, rekla je Đorđevićeva Srni.

Ona je dodala da se za vikend očekuje oblačno i svježe vrijeme, uz povremenu kišu, sa temperaturom od 13 do 18 stepeni, s tim da će u Hercegovini biti nešto toplije, od 22 do 24 stepena Celzijusova.

„U ponedjeljak se očekuje postepeno razvredravanje, s tim da se sredinom naredne sedmice očekuje slaba kiša. Početkom oktobra ponovo razvredravanje, uz prosječne temperature za to doba godine“, istakla je Đorđevićeva.

Prema njenim riječima, druga polovina oktobra mogla bi biti nešto toplija, s tim da bi tokom cijelog mjeseca moglo biti značajnijih padavina.

Dugoročne prognoze, tvrdi Đorđevićeva, pokazuju da bi predstojeća jesen mogla biti blaga.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se