SPORT

Neumjesna izjava Novosela: A drvosječa Raduljica daje 20 poena…

Mirko Novosel, legenda jugoslovenske košarke, analizirao je neuspjeh Hrvatske na EP i u tom procesu bespotrebno je spomenuo i centra Srbije Miroslava Raduljicu.

– Kakve su to bile pripreme u Svetom Martinu na kojem su samo dva igrača od ovih koji su bili na Eurobasketu? Sada se mora poštovati to kretensko NBA pravilo da njihovi igrači ne smiju da igraju prije 1. avgusta, a tu se radi o četvrtini našeg tima. Zato se događa da odlični šuter Rudež nije ništa mogao da pogodi. Tomić je među najboljim centrima u Evropi i u ključnoj ga utakmici nema, a tamo neki drvosječa Raduljica daje preko 20 poena – rekao je Novosel za Jutarnji list i dodao:

„Naši su igrači tokom priprema možda odradili hiljadu skok-šuteva, ja sam svoje u ono vrijeme natjerao na minimalno 10 hiljada. Uzaludno nam je što imamo i deset vrhunskih igrača kad u procesu zakaže neko drugi“.

Hrvatska nije blistala ni u grupi, a u osmini finala ubjedljivo je poražena od Češke 80:59.

– Protiv Slovenije to nije bilo genijalno, ali smo korektno odigrali i pobijedili. Grčka je bila naš „vrh“, tu je većina igrača dala sve od sebe, istrošila se i nakon toga je sve bilo na neadekvatnom nivou. Makedoniju i Holandiju smo dobili na rutinu, na veći kvalitet. Češka je, pak, bila katastrofalna. Osim ovog glavnog problema s pripremama, mogao bih samo da prigovorim u tom smislu što su Česi malo potcjenjeni, a oni ipak imaju staru dobru košarkašku školu, štagod o tome mislili današnji stručnjaci. Mi smo njih na putu do prvog evropskog zlata pobijedili u polufinalu. Znali smo i mi, ma koliko jaki bili, izgubiti od njih – zaključio je Novosel, prenose Večernje novosti.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close