15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Načelnik poželio dobrodošlicu prvačićima

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović danas je u osnovnim školama „Sveti Sava“ u Zvorniku i „Desanka Maksimović“ u Čelopeku najmlađim školarcima poželio dobrodošlicu i srećan polazak u školu, te im uručio prigodne poklone.

Načelnik koji je škole obišao sa saradnicima, prvačićima je zaželio i da imaju puno uspjeha u učenju, da se lijepo međusobno druže i da slušaju učiteljicu i roditelje.

– Danas smo u našim školama, sa najmlađim školarcima i prigodnim poklončićima želimo obilježiti njihov prvi školski dan. Želio bih ovoj našoj maloj dječici koja danas počinje sa svojim školskim obavezama poželjeti sve najbolje u njihovom životu, radu i školovanju i ujedno apelujem na sve vozače da ovih dana posebno obrate pažnju kako bi se naši školaci uspješno uključili u saobraćaj na putu od kuće do škole. I ove godine broj upisanih prvaka je na nivou petogodišnjeg prosjeka zbog čega smo zadovoljni – rekao je Stevanović dodavši da je opština Zvornik peta opština u Republici Srpskoj po broju upisanih prvaka i uopšte po broju upisanih učenika.

Istakavši da je prvi školski dan važan dan u životu svakog djeteta, te da treba da ga pamte po lijepom, načelnik Stevanović je rekao da će prigodni pokloni biti podijeljeni prvačićima u svim zvorničkim osnovnim školama.
Direktor škole Radomir Petrović istakao je da su u školi na vrijeme obavljene sve pripreme za novu školsku godinu.
– U novu školsku godinu upisano je 149 učenika u prvi razred od čega u centralnu školu 139, a ostali u područne škole Divič, Kula grad i Snagovo. Mi smo u potpunosti spremno dočekali novu školsku godinu, izveli neophodne radove i poptuno smo popunjeni stručnim kadrom – naglasio je Petrović.

Direktor škole u Čelopeku Sanja Tanacković rekla je da su u ovu školu upisana 162 prvaka, kao i da školu pohađa veći broj učenika nego prethodne godine.

– Ove godine imamo imamo u 65 odjeljenja ukupno 1.275 učenika što je za 30 više nego prethodne godine – napomenula je Tanackovićeva.

U šest osnovnih i 19 područnih škola ima ukupno 4.170 osnovaca od čega su 460 prvačići.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se