20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Jagodić bez kormila, ali ostaje u Borcu

BANJALUKA – Poslije dva vezana poraza moralo se nešto promijeniti, a nemoguće je da se promijeni kompletan igrački kadar i tada se obično „kola slome“ na treneru. Zbog toga smo odlučili da prihvatimo ponuđenu ostavku dosadašnjeg trenera Vlade Jagodića, izjavio je predsjednik Borca Draško Ilić.

Sada već bivši kormilar Borca osvojio je 2011. godine jedinu titulu prvaka BiH, a poslije subotnjeg poraza u Zvorniku od Drine podnio je ostavku, koja je juče poslije dosta premišljanja čelnika kluba prihvaćena.

– Zahvalni smo Jagodiću što je ponudio ostavku, koju smo prihvatili. Ne treba zaboraviti da je bio uz Borac kada nam je bilo najteže i prihvatio se posla poslije odlaska Vinka Marinovića. Ovo je bio njegov moralni čin poslije dva vezana poraza, ali on i dalje ostaje uz nas – rekao je Ilić.

On je istakao da su pojedina sredstva informisanja u posljednje vrijeme tekstovima stvarala dodatni pritisak na igrače objavljujući da „Jagodić nema podršku čelnika kluba“, kao i o „Gaspromu kao generalnom sponzoru Borca“.

– Situacija u kojoj se nalazimo je loša, ali nije kritična. Treba učiniti sve da se iznad nje izdignemo do kraja reprezentativne pauze i meča sa Travnikom u sedmom kolu, 8. septembra. Meč protiv Željezničara je pokazao da su naši igrači spremni i to je slika koju želimo da gledamo. Sada moramo da se spremimo za meč sa Travnikom i do tada analiziramo kome smo opravdano, a kome neopravdano ukazali povjerenje. Razgovaramo sa potencijalnim kandidatima za mjesto šefa stručnog štaba, ali ne želimo da žurimo, već da dovedemo iskusnog trenera koji je vodio ekipu u nekoj jačoj ligi. Do tada će ekipu voditi dosadašnji pomoćni trener Zoran Dragišić, koji će narednih dana biti sa ekipom na mini-pripremama u Drvaru – dodao je Ilić.

Ovo je treći odlazak Jagodića sa kormila „crveno-plavih“, a sada već bivši trener Borca je naglasio da mu je prvi put omogućeno da se na ljudski način oprosti od klupe.

– Teško mi je, morate da me razumijete. Moram da istaknem da je jedan od ključnih razloga za moj odlazak to što ne želim da ovi ljudi oko mene budu taoci Vlade Jagodića. Stojim iza toga da je ova ekipa obavila kvalitetne pripreme i da ima snagu da pobijedi favorite, ali u isto vrijeme da izgubi od autsajdera. Iako odlazim, želim Borcu sve najbolje, a svim pristalicama kluba poručujem da treba da podrže ovu mladu garnituru „crveno-plavih“ igrača – rekao je Jagodić.

Sportski direktor Borca Slobodan Starčević je još jednom zahvalio Jagodiću na svemu što je uradio za klub.

– Svi u klubu zajednički smo donijeli odluku da prihvatimo njegovu ostavku, a sve u želji da se ne stvara dodatni pritisak na ekipu. Nadamo se da ćemo iz ovog izaći jači – naglasio je Starčević.

Subić oprostio dug

Prvi čovjek Banjalučana Draško Ilić je potvrdio da je dosadašnji kapiten Borca Aleksandar Subić prodat Partizanu za 70.000 evra, a klub će dobiti i 15 odsto od narednog transfera. Osim transfera, dogovorena je i prijateljska utakmica dva kluba u oktobru.

– Nismo zadovoljni visinom transfera, ali moram da kažem da druge ponude nije bilo. Ipak je ovo korektna ponuda i Subić u narednom periodu za više novca može da napusti Partizan i na taj način Borac može još da profitira. Moramo zahvaliti našem sada već bivšem kapitenu koji je prilikom odlaska klubu oprostio i oko 15.000 maraka duga – rekao je Ilić, koji je dodao da će rukovodstvo razgovarati sa svim igračima Borca i da se ubuduće neće tolerisati da neko od njih ne pruža maksimum na treninzinma i utakmicama, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se