9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Filmska pljačka na autoputu Banjaluka – Gradiška

BANJALUKA – Četvorica maskiranih razbojnika juče oko 13 časova na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana, presreli su blindirano vozilo agencije „Sektor sekjuriti“, oteli određenu količinu novca i ranili radnika obezbjeđenja.

Prema nezvaničnim informacijama, ranjen je radnik Đurađ Bajić. On je vozilom Hitne pomoći prevezen u banjalučku bolnicu. Policija je poslije pljačke pokrenula opsežnu potragu za pljačkašima, a angažovan je i helikopter. Kako javlja „Glas Srpske“ oni nisu još uhapšeni.

Izvor blizak istrazi je kazao da su razbojnici bili u zelenom „audiju A6“ i da su neko vrijeme pratili kolonu od tri vozila agencije „Sektor sekjuriti“ koja je prevozila novac za Gradišku u jednu drugu agenciju.

– Dolaskom u blizinu odvajanja sa autoputa za Novu Topolu zapucali su na dva blindirana i jedno putničko vozilo ove agencije, te izbušili gume na posljednjem blindiranom automobilu. Blindirani kombi i vozilo pratnje su se tada zaustavili, a iz „audija“ su istrčala tri maskirana razbojnika s automatskim puškama i od radnika „Sektor sekjuritija“ zatražili novac. Kada im oni nisu željeli dati pare, oni su prijetili čak i zoljama, a zatim krenuli da pucaju iz automatskih pušaka. Tom prilikom ranili su jednog radnika – kazao je ovaj izvor „Glasa Srpske“.

Još je dodao da su nakon toga radnici „Sektor sekjuritija“ otvorili vrata blindiranog kombija. Dva razbojnika su tada uzela novac iz vozila, dok je treći držao na nišanu radnike obezbjeđenja. Nakon toga su „audijem“ pobjegli prema Gradišci.

U CJB Banjaluka nisu željeli da bilo šta kažu o ovom slučaju, samo su potvrdili da se razbojništvo dogodilo u 13 časova. Istragom i uviđajem ovog razbojništva rukovodio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Radenko Janković. Iz Okružnog tužilaštva su samo potvrdili pljačku i naveli da je istraga u toku.

Policija je juče u potrazi za razbojnicima blokirala autoput Banjaluka – Gradiška od Laktaša sve do Nove Topole. Brojne policijske patrole mogle su se vidjeti duž puta, a policajci su imali i automatske puške. U potragu za napadačima uključila se i Jedinica za podršku MUP-a Republike Srpske, koja je juče pretraživala i šume Potkozarja zbog sumnje da su razbojnici pobjegli dalje prema Prijedoru.

Mještani

Mještani Cerovljana, u čijoj blizini se dogodila pljačka, juče su vidno uznemireni i uplašeni posmatrali šta se dešava.

– Čuli smo rafalne pucnje iz pravca autoputa. Nismo znali šta se dešava, neki su otišli tamo. Nakon nekog vremena čuli smo pljačku i da je neko ranjen. Veoma smo se uplašili. Ako se ovako nešto dešava na putu, šta bi bilo da ti razbojnici dođu do kuća – kazao je jedan mještanin Cerovljana ne želeći da se predstavi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se