15.9 C
Zvornik
07. октобра 2022.

„Đavolji dah“ pravi od ljudi zombije za par minuta!

PARIZ – Francuska policija pokrenula je opsežnu potragu za lopovima koji koriste zlokobnu halucinegonu drogu „đavolji dah“ /poznatiju kao „skopolamin“/, kojom „metu“ pretvore u zombija, a onda uzmu od nje šta god žele.

Dovoljno je da se „đavolji dah“ dune nekome u lice i ta osoba će za nekoliko minuta biti potpuno pod uticajem droge, a da toga neće biti svjesna, s obzirom da droga nema ni okusa ni mirisa.

„Đavolji dah“ djeluje tako da u nekoliko trenutaka pretvara čovjeka u zombija i onemogućava mu sjećanje.

Riječ je o jednoj od najsmrtonosnijih droga na svijetu, koja se pravi od praha bijelih cvjetova koji rastu na području Južne Amerike, najviše u Kolumbiji.

Žrtva se kasnije neće sjećati ničega dok je bila pod uticajem droge, a česte su i halucinacije.

Ovu drogu često koriste kriminalci kako bi izmanipulisali ljude, jer dok traje dejstvo „đavoljeg daha“ sa žrtvom možete raditi doslovno sve što hoćete.

Policija je u Parizu uhapsila dvije žene i muškarca, sa kineskim državljanstvom, zbog sumnje da su pljačkali ljude koje su prethodno omamljivali „đavoljim dahom“.

Uhapšeni su članovi poznate kineske kriminalne organizacije „Trijada“.

Iz pariške policije vjeruju da je „trojac“ pomoću ove droge opljačkao na desetine ljudi. Jedna od žena prišla bi žrtvi i pitala za tajanstvenu „doktoricu Vang“, a onda bi joj se pridružila druga žena.

Izolovali bi žrtve i uvjerili ih da imaju mješavinu ljekovitih biljaka, koje čak imaju svojstva zaštite od nesreće.

Nakon što bi žrtve pod uticajem „đavoljeg daha“ upale u hipnotičko stanje, naveli bi ih da ih odvedu svojim kućama te da im predaju sav nakit i novac koji imaju.

Jedna žrtva je prijavila da su joj uzeli nakit i novac u ukupnoj vrijednosti od 100 hiljada evra.

Ova droga je za vrijeme Hladnog rata korištena kao „serum istine“. Koristili su je u Sovjetskom Savezu, ali i agenti CIA.

Jozef Mengele, nacistički doktor, nazvan „anđelom smrti“, uvozio je ovu biljku iz Kolumbije te je masovno koristio u svojim ispitivanjima nad zatvorenicima u nacističkim logorima.

Droga može biti smrtonosna, ukoliko se imalo prekorači dozvoljena doza – navode stručni portali.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se