18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bajram – praznik ljubavi i brige za bližnje

BANJALUKA – Zvaničnici iz RS i BiH čestitali su svim vjernicima islamske vjeroispovijesti praznik Kurban-bajram koji se proslavlja danas.

Predsjednik RS Milorad Dodik čestitao je praznik poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim građanima islamske vjeroispovijesti, sa željom da ovaj veliki praznik proslave u miru, sreći i blagostanju.

– Želim vam da osjećanja i duhovne poruke koje prate ovaj veliki praznik, ljubav čovjeka prema Bogu i prema drugim ljudima, iskazane kroz međusobnu solidarnost, poštovanje i prijateljske veze među ljudima svih vjeroispovijesti doprinesu društvenom miru i napretku – poručio je Dodik.

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović poručila je u svojoj čestitki da praznik bude podsticaj za međusobno poštovanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti.

– U ime Vlade RS i svoje lično ime, a povodom praznika Kurban-bajrama, upućujem vam iskrene čestitke – navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, čestitajući praznik, izrazio je nadu da će svi muslimani u Srpskoj i BiH u toplini porodičnog doma osjetiti istinsku sreću koju donosi ljubav i briga za bližnje.

Čestitke su uputili i potpredsjednik RS Josip Jerković, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i drugi, prenosi Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se