20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Zvorničko ljeto“ dovelo Van Goga u Zvornik

ZVORNIK – U okviru „Zvorničkog ljeta“ juče se pjevalo, glumilo, kulinarisalo.

Na gradskoj plaži u Zvorniku sinoć je koncert za pamćenje održala grupa Van Gog. Skoro do ponoći sa Đuletom su pjevali mladi Zvorničani, ali i njihovi roditelji.

A poznati muzičari, oduševljeni zvorničkom publikom, pjevali su i svirali dva sata, a Đule se povremeno „spuštao“ u publiku i publiku dovodio na binu.

Evo šta je rekao novinarima prije početka koncerta :

„U prethodnih 15 godina bili smo 2 puta u Zvorniku i drago nam je da smo ponovo ovde, divno je, atmosfera je ovde fenomenalna.“

Na pitanje šta publika može da očekuje na koncertu od Van Goga, on je odgovorio da se to ne zna dok se ne popnu na binu.

„Njihov huk, naš zvuk. Dajemo sve od sebe, kao i uvek. Sviraćemo i pesme sa prethodnih albuma i sa novog aktuelnog albuma i drago nam je da smo poslije fantastičnog koncerta i u Banjaluci, Sarajevu, Tuzli, Mostaru večeras i u Zvorniku.“

Na pitanje kako mu se čini ambijent – bina pored rijeke Drine, Đule je odgovorio pitanjem „ima li šta lepše“.

„Pre neki dan na Jazu smo zatvorli Si dens festival i kad se spoje miris mora, so, pesak, prašina, ljudi, raspoloženje, sunce, mesec, nema većeg ludila. I ovdje neka vreme služi, publika je mlada, a i roditelji su pozadi.“

Van Gog sljedeće godine slavi 30 godina postojanja i evo kako ih Đule opisuje.

„Možda lepše zvuči 15 u evrima, ali nije loše sledeće godine duvati 30 svećica na torti. Ne znamo ni kad je pre prošlo 30 godina, ali uživali smo u svakoj godini, u svakoj sekundi, u svakom danu i da nas neko pita da li smo možda mogli bolje da ih preživimo, ne verujem da ima većeg ludila od ovog kako smo mi dogurali do ovde. Ova magična kutija, kako zovemo kombi, kad bi mogla da progovori, svašta bi progovorila – rekao je Đule.

Van Gogh na Zvorničkom ljetu 2015Sinoć je „Zvorničko dramsko pozorište“ u okviru „Zvorničkog ljeta 2015“ u Domu omladine odrigralo dječiju predstavu „Vaso Pikaso“ u režiji profesorice Božice Ostojić, a po tekstu Save Škobića.

Predstava govori o učeniku Vasi, pomalo nemarnom, koji se poistovjećuje sa slikarem Pablom Pikasom, zbog čega zapostavlja školu. Odjeljenski starešina, dobra vila, sestra, drugovi i tetka utiču na Vasu da se vrati pravim vrijednostima – radu u školi, a da se slikanjem bavi kao hobijem u slobodno vrijeme.

U predstavi su igrali: Julijana Eleković, Uroš Matić, Bojana Jevtić, Katarina Maleševič, Mihajlo Pandurević, Anđela Marinković..

Zvorničko dramsko pozorište je sa predstavom „Vaso Pikaso“ dobijalo nagrade na Festivalima dječijeg stvaralaštva u Mrkonjić Gradi i Bačkoj Palanci, dok je glumac Uroš Matić nagraćivan za glumačko ostvarenje.

U okviru dnevnog programa tokom jučerašnjeg dana na gradskoj plaži održano je takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ na kome je prvo mjesto osvojila ekipa Rafting kluba „Eko Drina“ iz Zvornika, drugo ekipa „Alas“ iz Zvornika i treće „Orto Bosna“ iz Gračanice.

Načelnik Opštinskog odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović izrazio je zadovoljstvo brojem učesnika i prije početka manifestacije poželio svima da ih posluži dobro raspoloženje i da spreme najbolju čorbu u dosadašnjem kulinarisanju.

On je najavio da će sve pripremljene čorbe biti podijeljene članovima ekipa i prisutnim posjetiocima, a uz to je i opština obezbjedila još 200 porcija čorbe.

Organizator takmičenja bilo je je Udruženje sportskih ribolovaca „Bistro“ iz Zvornika, a na njemu je učešće uzelo 16 ekipa od koji su 11 iz Zvornika, 4 iz Federacije BiH i jedna iz Malog Zvornika, Srbija.

Nagrada za prvo mjesto bila je kotlić i 150 KM, za drugo 100 KM i za treće mjesto 90 KM.

Danas nas u okviru „Zvorničkog ljeta“ očekuje Memorijalni šahovski turnir u 11:00 sati na platou „Kasina“, „Etno tržnica“ u 16:00 sati na gradskom šetalištu i koncert „Nevernih beba“ u 21:00 sat na gradskoj plaži.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se