DruštvonaslovnaVIJESTI

Zbog vrućine na put rano ujutru ili kasno uveče

BANJALUKA – Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, a zbog visoke dnevne temperature putovanja se preporučuju u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, saopštio je Auto-moto savez Srpske.Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi izmijenjen je režim vožnje, pa saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Bijeljina – Ugljevik i Ugljevička Obrijež – Stari Ugljevik i regionalnog puta Ugljevik – Glavičice vozila će saobraćati usporeno, uz povremene obustave do završetka radova.

Otežano se saobraća na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš na kojoj je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš. Na mjestu izvođenja radova vozila se od 7.00 do 18.00 časova propuštaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Otoka /granica Srpske i FBiH/ – Novi Grad jedan saobraćaj se na mjestima gdje se izvode radovi odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom u periodu od 7.00 do 18.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do oktobra.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalitetu „Klakar Donji dva“ zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje – Brusnica /granica Republike Srpske – FBiH/.

Povremena obustava saobraćaja traje pola sata, a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

To je uslijedilo jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Preko mosta u mjestu Dragalovci na dionici regionalnog puta Prnjavor – Stanari zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

U FBiH se na auto-putu izvode radovi na redovnom održavanju u tunelu 1. mart, pa će od 9.00 časova jutros biti zatvarane preticajne trake kroz tunele.

Vozačima se savjetuje da na ovom lokalitetu voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Sanacioni radovi se izvode i na magistralnim putevima Doboj – Gračanica, Bugojno – Novi Travnik, Skokovi – Cazin, Čapljina – Stolac, tranzitom kroz Sarajevo i magistralnim putem koji prolazi kroz Mostar.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja, a zbog radova u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima preko prelaza Gorica – Vinjani Donji i Brčko – Gunja.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close