Crna hronikanaslovnaVIJESTI

Vučurevićev šef kabineta naručio ubistvo?

TREBINJE – Šef kabineta gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, Dako Pikula (29) uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je podstrekivao Radovana Andrića (19) i Miljana Ratkovića (29) iz Trebinja da ubiju sugrađanina kik-boksera Marka Đerića.

Pikula je sin sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule. Zbog te činjenice on je juče prebačen u Banjaluku i saslušan u Okružnom sudu koji mu je i odredio jednomjesečni pritvor. Pikula je inače pravnik po struci, a ima položen i pravosudni ispit, piše Glas Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama Pikula se posvađao sa Đerićem nekoliko dana prije nego što će trebinjski kik-bokser biti ubijen.

– Sukob je izbio ispred noćnog kluba „Merlot“ gdje Đerić radio kao izbacivač. On nije dozvolio Pikuli i njegovoj djevojci da uđu u klub. Navodno je tom prilikom odgurnuo i u grudi udario djevojku. Tada je izbila i tuča između njih dvojice. Nakon tog sukoba Pikula je danima pričao da će da ubije Đerića – kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je policija istragom došla do saznanja da bi Pikula zaista mogao da bude umiješan u ubistvo.

– Kako su otkrivani učesnici u ovom događaju policija je sve više dolazila do indicija i dokaza o umiješanosti Pikule. Njega je čak jedne prilike brat njegove djevojke pitao „ko je taj što vas je napao da mu pokažemo da se ne smije igrati s nama“, a on mu je tad rekao „Nemoj me j…ti, biće noćas riješeno“. Taj razgovor se odigrao dan prije ubistva Đerića što uz druge dokaze ukazuje da je on zaista umiješan u ovaj zločin – kazao je izvor blizak istrazi.

Osim Pikule za ubistvo Đerića osumnjičeni su Andrić (19) i Ratković (29) iz Trebinja koji su navodno direktni izvršioci ovog djela.

Povodom ovog slučaja u CJB Trebinje juče je održana konferencija za novinare.

Načelnik ovog centra Žarko Laketa je navodeći inicijale potvrdio da je Pikula osumnjičen za umiješanost u ubistvu Đerića. On je istakao da je cijeli slučaj predat u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

– Tokom istrage ubistva Đerića privođeno je 18 osoba, a razgovarano je ukupno sa 102 osobe. Pronađe ni su i odrađeni dokazi koji će biti proslijeđeni Specijalnom tužilaštvu – kazao je Laketa.

Đerić je ubijen u nedjelju, 24. maja u sačekuši hicem iz automatske puške oko tri časa iz ponoći. Pogođen je direktno u srce ispred haustora zgrade u kojoj je živio. Stanovnici Trebinja, njih više od hiljadu, od kada je ubijen Đerić, protestovali su u dva navrata u cilju da nadležni organi što prije otkriju ubicu.

Gradonačelnik

Načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa juče se povodom istrage o ubistvu Marka Đerića sastao i sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem.

– Zaključili smo da je ubistvo Đerića potreslo grad i narušilo dobru bezbjednosnu sliku – rekao je Laketa.

Vučurević je istakao da je bezbjednost građana najvažnija i da svi koji su umiješani u ubistvo Đerića treba da budu i biće sankcionisani.

Tagovi
Back to top button
Close
Close