18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vučićeva ideja pokazuje političku superiornost Srba

BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da je ideja premijera Srbije Aleksandra Vučića da se uvede zajednički dan sjećanja na sve žrtve rata u SFRJ vrlo poštena i u funkciji smirivanja prilika, kao i da pokazuje svu političku superiornost Srba kao naroda.

Ivanić ističe da ta ideja podrazumijeva istinsko pomirenje, ali da reagovanja pokazuju da spremnosti za to nema kod hrvatskih, albanskih i bošnjačkih političara.

„Ovakva ideja pokazuje svu političku superiornost Srba kao naroda i anarhično razmišljanje političara drugih naroda koji očito, zarad sopstvene političke koristi u svom biračkom tijelu, ne žele da prihvate ovakav prijedlog“, ocijenio je Ivanić za „Večernje novosti“.

On je rekao da su odnosi Srbije i BiH nakon posjete članova Predsjedništva BiH Beogradu poboljšani, ali da nisu u potpunosti riješeni.

Komentarišući za „Glas Srpske“ stav pripadnika „Islamske države“ da su hrvatskom državljaninu Tomislavu Salopeku odsjekli glavu zato što je Hrvatska član Koalicije za borbu protiv te terorističke organizacije, Ivanić je rekao da je riječ o klasičnom zločinu za koji nema nikakvog opravdanja i da BiH mora ostati dio te međunarodne koalicije.

On je istakao da bi najveća greška bila popuštanje zahtjevima te terorističke organizacije i odustajanje od borbe protiv nje.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se