15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

UNICEF-fova donacija u SŠC Petar Kočić

ZVORNIK – Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ u Zvorniku dobio je od UNICEF-a nastavna sredstva što je, prema riječima direktorice Biljane Pisić, izuzetno vrijedna donacija, jer je školama to uvijek najteže da obezbijede.

– UNICEF je zajedno sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske pomogao školama u opštinama koje su prošle godine bile pogođene poplavama. U okviru toga mi smo dobili donaciju ukupne vrijednosti oko 9.800 dolara koju čine nastavna sredstva za kabinet bilogije, fizike, hemije i opremu za fiskulturn salu – rekla je Pisićeva.

Ona je istakla da je kabinet biologije bio dosta siromašan, te da je sada opremljen sa torzom, kosturom, organima ljudskog tijela koji su značajni i za časove anatomije i druge predmete umedicinskoj školi.

– S obzirom da imamo četiri različite struke, veoma nam je teško da opremimo i kabinete stručnim nastavnim sredstvima, zbog čega ova pomoć dobija na značaju. Takođe i kad je fizika u pitanju veoma je teško izvoditi laboratorijske vježbe bez adekvatih nastavnih sredstava koja smo sada dobili. To je nama i podstrek, obzirom da skoro svake godine imamo prvaka na Republičkom takmičenju ili iz fizike ili iz matematike – istakla je Pisićeva.

Pisićeva je dodala da će do kraja septembra preuzeti i mikroskope za kabinet biologije, te nastavna sredtstva za kabinet hemije.

Nešto ranije isporučena je i oprema za staru fiskulturnu salu koju čine koševi, golovi, mreže, sto za stoni tenis, lopte i ostalo.

Pisićeva je naglasila i da su u ovoj školi koju pohađa oko 1.000 učenika, obavljene sve pripreme za početak nove školske godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se