8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Subvencija mjesečnih karata učenika

ZVORNIK – Iz budžeta opštine Zvornik i predstojeće školske, 2015/16 godine, biće vršena subvencija troškova prevoza učenika osnovnih i srednjih škola, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Opština će u procentu od 20 odsto do 100 posto (pravo na subvenciju od 100 posto imaju samo djeca bez roditelja) učestvovati u plaćanju đačkih mjesečnih karata za kategorije :

  • po osnovu socijalnog statusa,
  • po osnovu dopunskih prava porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida,
  • po osnovu materijalnog stanja i broja školske djece u porodici i
  • po osnovu postignutog uspjeha učenika u prethodnom razredu.

Da bi se ostvarilo pravo na subvenciju prevoza za učenike iz višečlanih porodica slabog materijalnog stanja potrebno je da do 1. septembra roditelji ili učenici u stručnoj službi opštine dostave podatke o broju učenika i socijalnom statusu i takva izjava važiće za septembar, dok će za oktobar morati da dostave potrebna dokumenta.

Pored postojećih kategorija, iz opštinskog budžeta subvencionira se i prevoz do škole za učenike prvog razreda srednje škole koji su nosioci Vukove diplome u osnovnoj školi i za srednjoškolce sa prosjekom 5,00 u prethodnom razredu.

Iz opštinskog budžeta biće subvencioniran i prevoz za osnovce koji putuju do 4 kilometra, zbog toga što ne podliježu subvenciji od strane Ministarstva.

Spiskove za osnovce koji putuju do 4 kilometra dostaviće škole.

Ove budžetske godine za prevoz učenika planirano je 130.000 KM, što je na nivou prethodne godine, kada je subvenciju prevoza ostvarilo oko 600 učenika.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Opštinskoj upravi Zvornik, kancelarija broj 4. ili na telefon 056/ 232-212.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se