20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Rusi opčinjeni Lavrovljevim portparolom

MOSKVA – Ministarstvo inostranih poslova Rusije imenovalo je Mariju Zaharovu za novog direktora Službe za komunikaciju i informisanje, a ona je prva žena koja će obavljati tu funkciju.

Marijin izbor propraćen je oduševljenim komentarima na društvenim mrežama. Tviterašica Zlata oduševljeno piše da je „naša Maša“ i sportistkinja, da govori engleski i kineski i da je prosto ljepotica. U intervjuu za Rašu tudej novi portparol MIP Rusije kaže da će kombinovati sve načine da prenese istinu o ruskoj spoljnoj politici.

– Upotrebljavaćemo i tradicionalne načine kao što su intervjui, konferencije za štampu, brifinge, izjave, zvanične komentare. Naravno, nastavićemo s razvojem društvenih mreža i bićemo veoma aktivni na internetu takođe – rekla je Marija, inače strastveni bloger.

Zaharova je karijeru počela u novinarstvu, a u MIP je prešla 1998. godine. Bila je šef službe za informisanje ruske misije pri UN, a zatim je imenovana za zamenika direktora Odeljenja za informisanje i štampu. Ima diplomatski čin ministra-savjetnika.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se