5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Počela smotra pasa svih rasa

ZVORNIK – Jutros je u 10 časova na gradskoj plaži počela smotra pasa svih rasa. Ovo je prva izložba ovakve vrste u Zvorniku.

Za sat vremena, komisija je već imala oko 115 prijavljenih kandidata.

Tomislav Pavlović, predsjednik Regionalnog kinološkog udruženja “Drina” Novo Goražde i potpresjednik kinološkog udruženja RS, rekao je da su takmičari pristigli iz Loznice, Bijeljine, Brčkog i naravno iz Zvornika.

Takmičenje se sastoji od 5 kategorija. U prvoj kategoriji takmičiće se psi bez porijekla, u drugoj kategoriji je revija dijete i pas, gdje se pažnja preusmjerava na vodiča, a ne psa. Mogu da učestvuju djeca od 5 do 15 godina.

Treća kategorija je izbor za najljepše štene, uzrasta od 3-9 mjeseci.

Četvrta kategorija je posvećen izboru za najljepšeg psa, dok se u petoj kategoriji biraju najljepši lovni i nelovni psi.

-U prvoj kategoriji nema nagrada, iako su to lijepi psi, ali nemaju papire o svom porijeklu, a to je nemar vlasnika – rekao je Tomislav Pavlović.

Za sve ostale kategorije postoje nagrade u vidu pehara i priznanja.

Jedan od organizatora ove smotre, Dejan Gajić rekao je da iz Zvornika ima oko 90 učesnika.

– Mislim da većini ljudi danas nije bitno da pobjede, nego da učestvuju, da dobiju taj papir, jer ovo je prva masovna izložba. Prošlih godina je lovačko udruženje u saradnji sa Kinološkim udruženjem „Drina“ Novo Goražde održavalo smotre, ali pretežno lovačkih pasa. Ove godine smo željeli da Zvorniku pružimo smotru pasa svih rasa – rekao je Dejan Gajić.

Gajić je još naglasio da se radi na tome da se osnuje kinološko udruženje u Zvorniku, pa bi se ovakve smotre češće dešavale.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se