15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Odražan Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“

Prvo mjesto velemajstoru Daliboru Stojanoviću

ZVORNIK – U organizaciji šah kluba „Drina“ u Zvorniku je održan Memorijalni turnir „Boro Vukajoović, kao prateća manifestacija ovogodišnjeg „Zvorničkog leta“ kojim ovaj klub čuva uspomenu na nekadašnjeg prdsjednika i najboljeg igrača, koji je izgubio život 7. avgusta 1992. godine kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

Turnir je otvorio Bojan Ivanović, zamjenik načelnika opštine Zvornik, koji je pozdravio sve učesnike i porodocu Bore Vukajlovića suprugu Snežanu i sestru Gordanu. On je gospođi Snežani Vukajlovbić poklonio umjetničku sliku sa motivom Zvornika, a povukao je i prvi potez u partiji Banduka- Mićić.

Na turniru je učestvovalo 30 šahista iz Zvornika, Bjeljine, Loznice, Banje Koviljače, Malog Zvornika, Bratunca, Lipničkog Šora i Radalja.

Nakon odigranih devet kola po Švajcarskom sistemu prvo mjesto sa 8 poena osvojio je velemsjstor Dalibor Stojanović iz Bjeljine, koji je dobio i pobjednički pehar, dar porodice Vukajlović. Drugi je bio velemajstor Miodrag Savić iz Zvornika sa 7,5, a treće Majstor Fide Miodrag LJubinković iz Loznice sa 7 poena. Među nagrađene su ušli i igrači od četvrtog do šestog mjesta. Četvrti je bio majstor Fide Dobrisav Stojanović iz Bratjnca sa 6,5, peti Vlado Mićić iz Zvornika sa 6 i šesti Marko Stojanović iz Banje Koviljače sa 5 poena.

Nagrađeni su i najuspješniji veteran i najbolje plasirani domaći nerejtingovani igrač.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se