15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Najavljeni kao „spasioci“ a ostavili prazna obećanja i povećana dugovanja

Fudbaleri i stručni štab Drine već mjesec dana su prepušteni sami sebi, a nijedno obećanje koje su im dali ,,spasioci“ kluba nije ispunjeno. Igračima koji su prošle sezone nastupali za Zvorničane duguju se četiri, dok se onima koji su stigli ljetos duguju dvije plate.

Menadžerska agencija koju vodi izvjesni Dragan Spasojević je ušla u klub dvadesetak dana prije početka sezone i tada su najavljeni kao ,,spasioci“ koji će Drinu ostaviti u ligi. Najavljivali su ulaganja u stadion i omladinsku školu, natkrivanje tribine, te pravljenje kluba koji bi u dogledno vrijeme mogao kucati na evropska vrata.

Od svega toga ostala su samo prazna obećanja i povećana dugovanja u odnosu na kraj prošlog šampionata kada su iznosila 190.000 KM.

Fudbalerima je obećao redovna mjesečna primanja, a jedino što im je proslijedio su sredstva koja je opština Zvornik prebacila na račun kluba. Pripreme su obezbjeđene od strane prijatelja kluba, a ta menadžerska agencija praktično nije uložila nijednu marku u zvornički fudbal.

Nijedan ugovor između Drine i agencije ,,Finesa“ nije zvanično sklopljen, pa ljudi koji vode agenciju praktično nemaju nikakvu obavezu i odgovornost za bilo šta što čine u ime kluba. Na papiru klub vodi uprava koja je u tehičkom mandatu, a koja je podnijela ostavku još sredinom juna.

Predsjednik Skupštine FK Drina Mirko Milošević zakazaće novu sjednicu početkom septembra, nakon čega će biti jasno da li će biti izabrana nova uprava, koja će pokušati da rješi nagomilane probleme.

„Stanje u klubu nikada nije bilo teže i krajnje je vrijeme da se svi uozbiljimo ukoliko želimo dobro Drini. Skupština mora biti zakazana u narednih desetak dana, jer je situacija takva da nam puno znači svaki sat, a ne dan. Nadam se da ćemo uspjeti da izaberemo novu upravu i stabilizujemo situaciju u klubu, jer u protivnom nam se ne piše dobro“, rekao je Milošević.

Igračima je na sastanku sa ,,spasiocima“ rečeno da je novac za njihove plate uplaćen u Nigeriji, te da će trebati vremena da on stigne na njihove račune.

„Vjerovatno je novac neko iz Nigerije poslao po imigrantima, pa putuje toliko dugo ili su oni zaustavljeni na nekoj od granica i zbog toga još uvjek nije na našim računima“, kaže u šali jedan od prvotimaca Drine.

Organizacija u Drini funkcioniše na nivou seoskog kluba, a mnogi za to okrivljuju bivšu upravu koja nije zakazala skupštinu devet godina. Igrači i stručni štab Drine su odlučili da zbog neisplaćenih plata ne stupaju u štrajk, već da nastave sa treninzima i odigraju još utakmicu protiv Borca, nakon čega će izdati zvanično saopštenje.

„Igračima koji su u Drini igrali prošle sezone za par dana će se dugovati četiri plate, dok igrači koji su stigli ljetos još uvjek nisu dobili nijednu platu. Ne znamo kome više da se obratimo za pomoć, međutim iz inata ćemo da odigramo utakmicu protiv Borca u kojoj ćemo ako treba izginuti na terenu, ali ćemo ostvairiti pobjedu. Pokušaćemo da se izdignemo iznad svih problema i nadamo se velikoj podršci sa tribina, jer ćemo utakmicu protiv Banjalučana igrati upravo za publiku“, rekao je jedan od prvotimaca Drine.

„Bogata“ karijera Dragana Spasojevića

Dragan Spasojević je prije godinu i po bio na čelu Rudar Prijedora, i strmoglavo ga je poveo ka nižem rangu takmičenja.

„Muvao“ se po Novom Pazaru, Jedinstvu iz Bijelog Polja, kao i još nekim crnogorskim ligašima i zanimljivo da su sve ekipe u kojima je investirao bile na udaru istražnih organa zbog namještanja rezultata na kladionici.

B. Golubović

>>> Drina i Rudar igrali za kladionicu!?

>>> DRINA GORI A PREDSJEDNIK SE ČEŠLJA: Da li je došlo vrijeme za korjenite promjene?

>>> Kompletan Upravni odbor FK Drina podnio ostavku

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se