13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Na „Zvorničkom ljetu“ nekoliko hiljada Zvorničana i publike iz drugih gradova pjevalo sa Dejanom Matićem

ZVORNIK – Na gradskoj plaži u Zvorniku pred nekoliko hiljada Zvorničana i publike iz okolnih gradova sinoć je u okviru „Zvorničkog ljeta 2015“ koncert održao Dejan Matić.

U predivnom ambijentu pored rijeke Drine Matićeve hitove, njegove najnovije pjesme i hitove drugih pjevača publika je pjevala zajedno sa njim duboko u noć.

Prije koncerta, u razgovoru sa novinarima, vrsni interpretator je podsjetio da je u Zvorniku bio prije 7-8 godina i da se i tada osjećao lijepo, sa fenomenalnom publikom.

– I večeras se osjeća ta fenomenalna atmosfera i dobrodošlica i potrudiću se da kao i svaki put i večeras napravim veliku žurku i da Zvorničani uživaju. Publika će moći čuti moje stare hitove, ali ću i promovisati nove sa albuma koji je izašao prije mjesec dana i naravno ja se trudim da zadovoljim ukus publike i pratim trend tako da će biti i pjesama mojih kolega – rekao je Matić.

On je dodao da planira da što više pjesama sa novog albuma ekranizuje, te da su već urađena tri spota.

Matić je napomenuo da on nema problem da napravi hit, jer radi sa dobrom ekipom.

– Čim čujem dobru pjesmu, ulazim u studio. Ja sam imao problem druge vrste što je na ovom albumu trebalo da bude 14 pjesama, a to je mnogo i izbacili smo 4 pjesme, ostavili ih za sljedeći album. Bio je dakle problem šta izbaciti, tako da su to slatke muke, a što se tiče kolega pjevača, ima nas mnogo i u današnje vreme se treba izboriti. Da sam početnik sada u ovom vremenu, ne znam šta bih uradio – istakao je Matić.

Na sinoćnjem koncertu, prema procijenama, bilo blizu deset hiljada posjetilaca.

Tokom jučerašnjeg dana u okviru „Zvorničkog ljeta“ veterani fudbalskih klubova „Drina“ Zvornik i „Jedinstvo“ Mali Zvornik odigrali su prijateljsku utakmicu u malom fudbalu.

U utakmici su nastupili igrači koji su ranije nosili dresove svojih klubova, ali su mnogi igrali u obje ekipe.

– Ovi susreti su prilika da se sastanemo i evociramo uspomene na nekadašnje vrijeme kada smo bili mladi i branili boje svojih klubova. Nadamo se da će ovi susreti da traju koliko i naša dva grada – rekao je Aco Kostić, kapiten veterana „Drine“.

Ispred igrača „Jedinstva“, kapiten Nebojša Novaković rekao je da mu je drago što se prilikom „Zvorničkog leta“ igraju i ovakve utakmice, koje su prilika da se prijatelji i nekadašnji klupski drugovi sretnu i podsjete na neka dobra stara vremena.

U ovoj utakmici rezultat je bio u drugom planu ali da ka`emo da su slavili doma}ini rezultatom 4:2

Za ekipu Drine su nastupili: M.Bogićević, A.Kostić, D. Josipović, G.Dragutinović, M.Perušinović, S.Vukašinović, Z.Milutinović, M.Ostojić, A.Vasić.

Za Jedinstvo su igrali: S.Krsmanović, N.Novaković, M.Smiljanić, S.Aleksić, Z.Kajtazović, M.Tomić, M.Božić, N.Buljubašić, D.Radić, D.Božić.

Utakmicu su sudili: Marko Taborin i Milan Jović.

Juče su održani i susreti opština Mali Zvornik i Zvornik na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića pod nazivom „Mostovi i ljudi“ i u večernjim satima u okviru bioskopa na otvorenom prikazan je film „Mama“.

U Republici Srpskoj danas je Dan sjećanja na prognane i stradale Srbe i nema sadržaja u okviru „Zvorničkog ljeta“ koje se nastavlja sutra takmičenjem u pripremanju riblje čorbe na gradskoj plaži u 12:00 sati, predstavom „Vaso Pikaso“ Zvorničkog dramskog pozorišta u Domu omladine u 19:00 sati i koncertom „Van Goga“ na gradskoj plaži u 21:00 sat.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se