12 C
Zvornik
20. април 2024.

Na Đurđevgradu počelo obilježavanje krsne slave opštine Zvornik

ZVORNIK – U crkvi Svete Petke Trnove na Đurđevgradu danas je služena Sveta liturgija čime je počelo obilježavanje krsne slave opštine Zvornik, svete Petke Trnove.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je, čestitajući sugrađanima slavu opštine, da tradicionalno proslavljanje krsne slave opštine počinje u hramu na Đurđevgradu.

– Koristim priliku da svim našim sugrađanima čestitam slavu opštine sa željom da je svi zajedno proslavljamo još dugo u miru, dobru i svakom blagostanju, a očekujemo da će ih i u popodnevnim satima biti veliki broj na večerašnjoj litiji kroz grad – istakao je Stevanović.

Prvi čovjek opštine izrazio je zadovoljstvo onim što je postignuto u opštini između dvije slave.

– Iako je finansijsko „zatišje“, čak da kažem da je ozbiljna kriza ovdje i u okruženju, mi smo i dalje u našem investicionom ciklusu, sve postižemo, projekti koji se rade završavaju se, a biće i novih. Od Fonda solidarnosti Republike Srpske dobili smo 1.400.000 KM za sanaciju vodotoka Sapne i Hoče i za izradu projektne dokumentacije za sanaciju priobalja Drine na potezu od mosta u Karakaju do Tabanaca čime konkurišemo za sredstva IPA Fonda u visini od 8.500.000 evra. Očekujem da ćemo to do kraja godine dobiti i da ćemo sljedeću kalendarsku godinu početi sa izgradnjom obaloutvrda na ovom potezu – rekao je Stevanović.

Načelnik opštine je podsjetio da se večeras završava i naša tradicionalna manifestacija „Zvorničko ljeto“ koja je i ove godine, iz večeri u veče, okupljala veliki broj Zvorničana i gostiju iz okolnih gradova na gradskoj plaži na Drini, ali i na drugim lokacijama gdje su bili sadržaji prilagođeni za svakoga.

– I ove godine sve je proteklo u najboljem redu i svima i ovom prilikom sve čestitke i onima koji su pomogli organizaciju i onima koji su se organizovali, a najviše hvala našoj publici koja je je svake večeri bila na gradskoj plaži u velikom broju – poručio je Stevanović.

Danas je obilježena i krsna slava hrama na Đurđevgradu, a slavski kolač slomili su sveštenik Vidoje Lukić sa kumom slave Draganom Erkićem, dok će kum slave za sljedeću godinu biti Bojan Ivanović.

U okviru slave grada opštine Zvornik, u 17:00 sati u zvorničkoj crkvi biće večernja služba, potom svečana litija do platoa kasina gdje će biti slomljen slavski kolač. Na Svečanoj akademiji nastupiće Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ i glumci bijeljinskog teatra „Ubuntu“ Ivan Petrović i Svjetlana Gavrilović.

U 21:00 sat na gradskoj plaži biće koncert grupe „Legende“ čime će biti završeno ovogodišnje Zvorničko ljeto.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se