4.4 C
Zvornik
16. април 2024.

KONAČNO POBJEDA: Drina potopila rudare (foto)

Drina je nakon tri početna poraza konačno upisala prve bodove. Zvorničani su sasvim zasluženo slavili protiv prijedorskog Rudara sa 4:1.

Nakon prvog poluvremena i relativno dobre igre oba tima, ništa nije slutilo na to da će se domaćin tako žestoko raspucati. Prvu šansu na utakmici ima Drina u 14. minuti. Đerić je centrirao za Ilića, koji sa pet metara šutira ali bez gola.

Samo dvije minute kasnije i gosti propuštaju priliku. Džafić je krenuo sam prema golu Drine a Dragomir Nikolić spašava da lopta ne završi u mreži domaćih. U 19. minuti isti igrač ponovo u sličnoj situaciji ali sada Ivanović spašava gol Drine.

Tri minute kasnije Marko Jakšić šutira ali njegov udarac blokira Burazor. Ipak, isti igrač u 35. minuti dovodi svoj tim do vodstva golom iz slobodnog udarca, sa oko 25 metara iskosa sa desne strane.

Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena po nepisanom pravilu Drina prima gol. U jednom napadu pogriješio je Stojanović a lopta dolazi do Dejana Kojića, koji šutira iskosa sa oko desetak metara i postiže izjednačujući gol.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Mnogo bolju igru Drina je u potpunosti iskoristila i postigla tri gola.

U 57. minuti nakon kornera Drine, Pekija u šesnaestercu Rudara igra rukom a sudija Mirza Tičić pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Nemanja Stojanović. Tri minute kasnije Drina stiže do 3:1. Ilić je izveo korner a sa sedam metara glavom mrežu gostiju pogađa Vlado Ivanović.

U drugom minutu sudijske nadoknade Jakšić je postavio konačan rezultat, nakon što mu je loptu poslao Stojanović a on je oštrim udarcem šalje u mrežu Kozića za konačnih 4:1.

Nakon poslednjeg zvižduka došlo je do verbalnog duela između Aleksandra Nikolića i Stipe Miloša a rezultat toga bio je crveni karton za obojicu.

Trener Drine Vladica Petrović je nakon utakmice istakao da je ključni trenutak bio početkom drugog poluvremena kada su napravljene dvije izmjene.

„Pritisak moranja otežao je ulazak u utakmicu. Izmjene početkom drugog poluvremena donijele su napredak u igri. Ponovo me raduje da smo u drugom poluvremenu krenuli dosta angažovanije, kao što se to desilo i protiv Zrinjskog i protiv Čelika, gdje smo dominirali u drugom poluvremenu, gde su te dvije zamjene koje smo napravili u drugom poluvremenu urodile plodom“, rekao je Petrović nakon utakmice.

Trener Rudara nije mogao sportski podnijeti poraz pa je na konferenciju za novinare poslao svog pomoćnika Sašu Keranovića.

„Izmjene nisu adekvatno odgovorile u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu smo imali neke svoje, da ih tako nazovem, poluprilike, čak smo u jednom momentu bili i dominantniji. U drugom poluvremenu smo jednostavno pali i Drina je zasluženo slavila i čestitam im na tome“, istakao je Keranović.

U narednom kolu Drina ide u goste Slaviji dok Rudar dočekuje Travnik.

DRINA – RUDAR PRIJEDOR 4:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 – Jakšić u 35. minuti, 1:1 – Kojić u 45. minuti, 2:1 – Stojanović u 57. minuti (jedanaesterac), 3:1 – Ivanović u 60. minuti, 4:1 – Jakšić u 90+(1). minuti; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 700, Glavni sudija: Mirza Tičić (Sarajevo); Žuti kartoni: Šodić, Jovičić, Pekija (Rudar); Crveni karton: A. Nikolić (Drina), Miloš (Rudar).

DRINA: Ostojić, B. Erić, Petrović (Od 46. minuta Kikić), Ivanović, Radović, Ilić (Od 78. minuta A. Nikolić), Jakšić, Čolović (Od 46. minuta Antelj), Stojanović, Đerić, D. Nikolić. Trener: Vladica Petrović.

RUDAR: Kozić, Šodić (Od 46. minuta Mešić), Burazor, Kojić, Džafić, Arežina, Miloš, Ćulum (Od 17. minuta Pekija), Jovičić, Pejić, Nimo Xasper (Od 46. minuta Hamzić). Trener: Boris Gavran.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se