Islamisti zarobili bivšeg tjelohranitelja Zorana Đinđića

BEOGRAD – Bivši tjelohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Srđan Babić već pet mjeseci je zarobljen u Libiji od strane islamističke milicije El Majd, pod nejasnim okolnostima!

Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za bilo kakvo krivično djelo, a i dalje je u zarobljeništvu.

Kada je Babić priveden rečeno mu je da je to „zbog njegove bezbjednosti“, a od tada je pet mjeseci zatočen, a tek preksinoć mu je omogućen kontakt s porodicom.

Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovjek koji na jedinom snimku poslije atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Poslije ubistva radio je u MUP-u Srbije i Žandarmeriji, odakle je otpušten nakon smjene Gorana Radosavljevića Gurija.

U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji ASP, koja se bavi obezbjeđenjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je obezbjeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.

Njegova supruga Vesna i sin Strahinja pet mjeseci žive u strahu, a kako kažu za „Politiku“ pomišljali su i da je ubijen.

„On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da pet mjeseci nije vidio sunce. Drže ga u sobi bez svjetla i vazduha. Prvo me je pitao zašto je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni ja ne znam“, kaže Vesna Babić koja dodaje da se za pomoć obratila i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kao i da očekuje efikasniju reakciju države kako bi joj pomogla da se njen suprug nađe na slobodi, piše Blic.

2 komentara

  1. OVAJ STE MI KOMENTAR PUSTILI GENOCIDNI AL STO NISTE NAPISALI DA ISTI TI TERORISTI SRPSKI KOJI UBISE DJINDJICA REPUBLIKU VAM KRVAVU SRPSKU STVARASE KOJA IMA TEMELJA NA BOSNJACKIM JAMAMA I DA PRISTALICE TIH TERORISTA KOJI DJINDJICA UBISE DANAS SE SLOBODNO ZVORNIKOM KRECU I DA IH U ZVORNIKU BAR 90% OD UKUPNOG SRPSKOG ZIVLJA ZIVI

Back to top button