18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Islamisti zarobili bivšeg tjelohranitelja Zorana Đinđića

BEOGRAD – Bivši tjelohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Srđan Babić već pet mjeseci je zarobljen u Libiji od strane islamističke milicije El Majd, pod nejasnim okolnostima!

Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za bilo kakvo krivično djelo, a i dalje je u zarobljeništvu.

Kada je Babić priveden rečeno mu je da je to „zbog njegove bezbjednosti“, a od tada je pet mjeseci zatočen, a tek preksinoć mu je omogućen kontakt s porodicom.

Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovjek koji na jedinom snimku poslije atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Poslije ubistva radio je u MUP-u Srbije i Žandarmeriji, odakle je otpušten nakon smjene Gorana Radosavljevića Gurija.

U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji ASP, koja se bavi obezbjeđenjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je obezbjeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.

Njegova supruga Vesna i sin Strahinja pet mjeseci žive u strahu, a kako kažu za „Politiku“ pomišljali su i da je ubijen.

„On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da pet mjeseci nije vidio sunce. Drže ga u sobi bez svjetla i vazduha. Prvo me je pitao zašto je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni ja ne znam“, kaže Vesna Babić koja dodaje da se za pomoć obratila i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kao i da očekuje efikasniju reakciju države kako bi joj pomogla da se njen suprug nađe na slobodi, piše Blic.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se