Galijašević: MUP Republike Srpske naredna meta političkih napada islamističkih organizacija

BANJALUKA – Ekspert za borbu protiv terorizma DŽevad Galijašević upozorio je da će, poslije sistematskog urušavanja Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, naredna meta politički i islamistički motivisanih napada biti MUP Republike Srpske kao jedina institucija koja ima potencijala, organizacionih mogućnosti i političke volje da se bori protiv terorista u BiH.

„Svi sljedbenici terorističkih ideologija i organizacija, baš kao i njihovi poltroni i saradnici, u narednom periodu pojačaće napade na MUP Srpske, a na udaru će posebno biti sposobni i agilni ministar Dragan Lukač, kao i Uprava za borbu protiv terorizma“, ističe Galijašević.

On kaže da internet postaje poligon sa kojeg će se „kamenjem bacati na MUP Srpske“, u čemu prednjače portali „Saff“, „Put vjernika“, „Islam Bosna“, kao i drugi promoteri vehabijske ideologije koje nesmetano uređuju bivši pripadnici Odreda „El mudžahedin“.

„Saff` i drugi internet portali koji propagiraju politiku Bakira Izetbegovića nastojaće u narednom periodu da napadima na MUP Srpske, ministra Lukača i njegov tim sruše koncept odbrane od terorizma, organizovanog kriminala i vjerskih ekstremizama, planski izazivajući nestabilnost uoči održavanja referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH“, rekao je Galijašević Srni.

On je upozorio da su pred Srpskom, kao i pred BiH, teško vrijeme i izuzetno složene bezbjednosne prilike, koje komplikuju kriminalizovane pravosudne institucije, devastirane bezbjednosne agencije na nivou BiH, nesposoban ministar bezbjednosti BiH, te snažna radikalno-islamistička mreža podržana od vladajuće SDA, kao i istaknutih službenika američke i britanske ambasade u Sarajevu.

„BiH lošim bezbjednosnim politikama i poltronskim odnosom prema engleskoj i američkoj ambasadi, te saradnjom sa terorističkim organizacijama i ideologijama koje upravo ove dvije ambasade u Sarajevu podržavaju, ugrožava cijeli evropski kontinent i bezbjednost vlastitih građana“, tvrdi Galijašević.

On napominje da „nesposobni direktor OBA BiH Almir Džuvo potpuno nezakonito, u statusu vršioca dužnosti, upravlja jedinom obavještajnom službom, a sposobni direktor Sipe Goran Zubac je smijenjen jer je mislio da agencija koju vodi ima pravo i obavezu da hapsi teroriste, one koji ih podržavaju, kao i ratne zločince koji su u proteklom ratu davali podršku mudžahedinskim zločinima i koristili državne institucije, posebno policiju, u svrhu zaštite tih zločina“.

SRNA

Jedan komentar

  1. OVAKVE BOSNJAKE VOLITE ILI KAKO BI COVJEK REKAO IZRODE KAKO VAM MOZE BITI MJERODAVNA IZJAVA JEDNOG ILI DVOJCE LJUDI KOJI SE ODREKOSE SVOG NARODA I TO NARODA KOJI PROPATI NAJ VECU STRAHOTU U DRUGOJ POLOVINA 20 VIJEKA U EVROPI OD SRPSKE RUKE BAR AKO GA DOVEDETE U NEKU EMISIJU DA VAM SERE PREDSTAVITE GA KAO SRBINA NE KAO BOSNJAKA.VI STAVLJANJEM BOSNJAKA U ISTI KOS SA TERORISTIMA ISILA BLATITE JEDAN POSTEN BALKANSKI I EVROPSKI NAROD IZ KOJEG SE JEDNA MALA SKUPINA IZDVOJILA I OKRENULA TERORISTIMA DAL ZBOG IDEOLOGIJE IL ZBOG NOVCA AL NE ZABORAVITE SRBI KOLKO GOD BOSNJAKA IMA LOSIH TOLIKO VAS SRBA IMA DOBRIH

Back to top button