15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

‘Dan sjećanja’ na stradale u ‘Oluji’ obilježava se i u Crnoj Gori

Na prijedlog Vlada Republike Srbije i Republike Srpske, 5. avgust je dan proglašen Danom žalosti. Dan sjećanja na stradanje Srba, povodom 20. godina od hrvatske vojne akcije „Oluja“, obilježava se prvi put, a osim u Srbiji i u Republici Srpskoj, obilježiće se i u Crnoj Gori.

Savez udruženja raseljenih i izbjeglih i Informativni portal IN4S, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Podgorici, u 20 sati u Knjižari Matice srpske biće organizovano “Veče sjećanja na stradale i prognane Srbe“.

Najavljeno je da će tokom večeri biti emitovan dokumentarni film o akciji “Oluja“, a prisutnima će se obratiti protojerej stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjske Bogoslovije i Milenko Jovanović, predsjednik Saveza udruženja raseljenih i izbjeglih u Crnoj Gori.

Podsjetimo, dok se u Hrvatskoj slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Srbi s obje strane Drine 5. avgust obilježavaju kao Dan sjećanja na stradanje i progon Srba.

Odlukom koja je donesena na nedavno održanoj zajedničkoj sjednici, srpske i vlade Republike Srpske, taj je dan proglašen i Danom žalosti.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se