15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Cijena goriva niža od tri do pet feninga

BANJALUKA – Cijena goriva na benzinskim pumpama u Srpskoj do kraja sedmice trebalo bi da bude niža od tri do pet feninga po litru.

Zamjenik predsjedavajućeg Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS Saša Ćejić rekao je da je proteklih dana na pojedinim pumpama došlo do pada cijena, dok se na ostalim očekuje do kraja sedmice.

– Nafta je pojeftinila za 500 dolara po toni, a i rafinerije su snizile cijene, tako da će do korekcije doći i u maloprodaji. Dizel bi trebalo da pojeftini za tri, a benzini za pet feninga po litru – kazao je Ćejić.

Na benzinskim pumama ipak nisu sa sigurnošću mogli da kažu da će cijene ići naniže. Na pumpi „Despotović“ iz Bijeljine su rekli da prate stanje, s obzirom na to da ni druge benzinske stanice ne mijenjaju cijene. Na ovoj pumpi dizel trenutno košta 1,83, a benzin 1,93 KM po litru. U banjalučkom „Krajinapetrolu“ su rekli da su prije nekoliko dana snizili cijene i da još ne znaju da li će biti novih korekcija. Na njihovim pumpama gorivo košta od 1,95 do 2,09 KM po litru.

U Ministarstvu trgovine FBiH su rekli da bi cijena dizela i lož-ulja danas trebalo da bude niža za pet feninga i da će dizel nakon sniženja koštati dvije marke, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se