18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Britanac uzeo odmor i otišao da živi kao koza

Neki ljudi za godišnji odmor idu na more ili na planinu, dok je Tomas Tvejts odlučio da živi kao koza.

Tvejts je odlučio da prvo naručiti vještačke udove kako bi iskustvo bilo što autentičnije. Dizajner je i u septembru 2014. godine odlučio da tri dana u septembru provede među kozama.

Svoja iskustva zabilježio je fotografijama, a sve će zajedno predstaviti narednog mjeseca u Londonu kada se zvanično otvara njegova izložba.

U izjavi za medije rekao je da mu je osnovni cilj bio pojednostaviti sopstveni život. „Htio sam da zaboravim prošlost i usresredim se na budućnost“, istakao je.

Prije nego se odlučio na poduhvat, proveo je vrijeme istraživajući kognitivne i fizičke aspekte koza. Otišao je toliko daleko da je angažovao biologa da mu napravui vještački burag odnosno dio kozinog stomaka koji vari travu.

Farmer s čijim stadom koza je Tvejts boravio kazao je da su ga sve koze u stadu prihvatile. Na osnovu iskustava napisao je i knjigu koju će objaviti u aprilu naredne godine.

U svakom slučaju, sve ovo jako podsjeća na scenario iz serije Crni Guja – „…zato momentalno odlazim za Nepal gdje planiram da živim kao koza“.

[mom_video type=“youtube“ id=“MH0ttEYOpbU“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se