5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

„Zavetnici“ djeluju u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije

Srpski sabor Zavetnici demantovao je večeras navode Dušana Mašića iznesene u tekstu pod naslovom „Poziv na linč mene i NVO“, objavljenog u beogradskom listu „Danas“ u kome Zavetnike „indirektno optužuje za poziv na linč, prijetnje ubistvom i nasiljem“.

U saopštenju Srpskog sabora Zavetnici naglašava se da je ovaj pokret politička organizacija koja se od svog osnivanja koristi iskljičivo legalnim i legitimnim sredstvima i djeluje u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

„Skup zakazan za 11. jul od 9.00 do 19.00 časova ispred Doma Narodne skupštine Srbije prijavili smo uredno nadležnim organima još 22. aprila ove godine. Gospodin Mašić, koji je samo mesec dana pre toga dobio britansko državljanstvo i nalog da pripremi održavanje performansa ‘7000’ nema pravo na održavanje skupa na platou ispred srpskog parlamenta, s obzirom na to da je njegova prijava stigla naknadno“, navode Zavetnici.

Zavetnici su izrazili uvjerenje da je Mašić zbog toga i zabrinut, jer se „ne može opravdati svojim mentorima, pa pribegava manipulacijama i medijskoj propagandi“.

„Rukovodstvo i članovi Srpskog sabora Zavetnici u subotu u 9.00 časova, u skladu sa Rešenjem o prijavi skupa, okupiće se ispred doma Narodne Skupštine Republike Srbije“, poručuje se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Srpskog sabora Zavetnici Stefan Stamenkovski.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se