Crna hronikaEx-YuVIJESTI

Zatražena blokada imovine braće Mamić

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ zatražila je blokadu imovine čelnih ljudi zagrebačkog Fudbalskog kluba „Dinamo“ braće Zorana i Zdravka Mamića, koji su u istražnom zatvoru zbog zloupotrebe položaja, mita i utaje poreza.

Riječ je o automobilima, manjem brodu, dva stana na zagrebačkom Cvjetnom trgu i porodičnoj kući Zdravka Mamića na Tuškancu.

USKOK sumnjiči Mamiće, izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara da su oštetili „Dinamo“ za oko 15,5 miliona evra, a budžet Hrvatske za oko 1,6 miliona evra neobračunatog i neplaćenog poreza i dažbina.

Osim ove istrage, na adrese tužilaštva posljednjih godina stiglo je nekoliko ozbiljnih optužbi na račun braće Mamić.

Navijači su USKOK-u dostavili cjelokupnu dokumentaciju u kojoj tvrde da su odgovorne osobe iz „Dinama“ i nabavkom sjedišta oštetile „Dinamo“ za oko osam miliona evra, prenose mediji.

Mamići su privedeni u subotu na graničnom prelazu Goričan prilikom povratka iz Slovenije gdje su fudbaleri „Dinama“ bili na pripremama.

USKOK je dan ranije donio rješenje o provođenju istrage protiv Mamića, Vrbanovića i poreznika koje sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, te podsticanje na zloupotrebu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close