12 C
Zvornik
19. април 2024.

Zaprimljen izvještaj MUP-a o pokušaju ubistva Vučića

BANJALUKA – Specijalno tužilaštvo Republike Srpske zaprimilo je izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske protiv nepoznatih počinilaca zbog pokušaja ubistva i podstrekavanja na ubistvo srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, te ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Slovenije Boruta Pahora na komemoraciji u Potočarima 11. jula.

Zaprimljen je i izvještaj zbog napada na ovlaštena službena lica u vršenju službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti, potvrđeno je Srni u Specijalnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je prije dva dana da će MUP Srpske podnijeti Specijalnom tužilaštvu izvještaj protiv NN počinilaca zbog pokušaja ubistva i podstrekavanje na ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića, te ugrožavanje bezbjednosti predsjednika Slovenije Boruta Pahora na komemoraciji u Potočarima 11. jula.

Lukač je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će Specijalnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj i zbog napada na ovlašćena službena lica u vršenju službene dužnosti, te za izazivanje opšte opasnosti.

„Na osnovu ovih krivičnih djela iz MUP-a ćemo se obratiti svim bezbjednosnim agencijama u BiH u vezi sa saznanjima o licima koja su učestvovala u napadu“, rekao je Lukač i dodao da će izvještaj biti podnesen protiv NN lica dok istragom ne bude utvrđen njihov identitet.

Premijer Srbije napadnut je 11. jula nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama napala grupa ljudi u Potočarima.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se