23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zajednička komisija o bezbjednosnoj situaciji na Kosovu

Članovi zajedničke komisije Vojske i MUP-a Srbije i Kfora za sprovođenje Vojno-tehničkog sporazuma razgovarali su danas u Nišu o aktuelnoj bezbjednosno-političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i bezbjednosnoj situaciji duž administrativne linije.

Sastanku su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kfora general-major Frančesko Paolo Filjuolo, kao i komandant Kopnene vojske Vojske Srbije general-potpukovnik Milosav Simović.

Učesnici sastanka razgovarali su o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Kfora i pravcima buduće saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Sastanak je bio i prilika da generali Diković i Filjuolo lično jedan drugom zahvale za veoma dobru saradnju, budući da general Filjuolo početkom avgusta predaje dužnost komandanta Kfora.

Saradnja Vojske Srbije i Kfora zasnovana je na odredbama Vojno-tehničkog sporazuma i odlikuje je visok stepen povjerenja i profesionalizma, navodi se u saopštenju.

Radi sprečavanja ilegalnih radnji, Vojska Srbije i Kfor sprovode zajedničke aktivnosti duž administrativne linije, među kojima se po značaju i efikasnosti izdvajaju jednovremene patrole, čiji je broj znatno povećan u toku ove godine.

Sastanci Zajedničke komisije za sprovođenje Vojno-tehničkog sporazuma održavaju se redovno na različitim nivoima od 1999. godine.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se