3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Zadovoljstvo dogovorom o osudi napada na Vučića

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić izrazio je zadovoljstvo što je Dom naroda danas u Sarajevu, uz punu saglasnost, osudio napad na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. jula i uputio mu izvinjenje što je doveden u situaciju da mu se to desi.

Ističući da taj napad za veliki broj delegata u Domu naroda vrlo jasno predstavlja pokušaj atentata na premijera Srbije, Tadić je dodao da je usvojen i zaključak kojim je izražena nada da ovaj događaj neće izazvati posljedice po nastavak što boljih odnosa između BiH i Srbije, što je i Vučićeva želja.

„Očekujemo odgovornost onih koji su izvršili napad, ali i onih koji su bili odgovorni za bezbjednost ovog skupa, pa i podstrekača ako istraga pokaže takvo nešto“, rekao je Tadić.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda izrazio je zadovoljstvo što je prevaziđena blokada i što je danas usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.

On žali što bošnjački delegati nisu podržali ovaj zakon i nada se da će građani BiH razumjeti da je njegovo donošenje bitno iz bezbjednosnih razloga.

„Vidimo kolika je bezbjednosna opasnost na evropskom tlu i našoj blizini“, rekao je Tadić i dodao da je zakon uređen u skladu sa standardima EU.

Osvrćući se na rasprave o održavanju referenduma u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, Tadić je rekao da se radi o „zakašnjeloj pameti“ i založio se za davanje veće pažnje ekonomskim i socijalnim pitanjima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se