10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Zabrinjava dolazak Vučića u Potočare

SREBRENICA – Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Mladen Grujičić rekao je danas da je zabrinjavajuće da premijer Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Potočare 11. jula da bi odao počast bošnjačkim žrtvama, a nije bio na komemoraciji srpskim žrtvama u Bratuncu 4. jula.

„Očito je da se nastavlja nepravda prema srpskim žrtvama i minimiziranje zločina nad Srbima. I očito je da zapadne prijetnje raznim rezolucijama utiču na donošenje mnogih odluka u državama regiona, pa i na Vučićev dolazak u Potočare“, rekao je Srni Grujičić.

On kaže da su namjeravali da od Vučića zatraže da ne dolazi u Potočare, jer se niko od bošnjačkig lidera nikada nije izvinio za srpske žrtve, niti je kad posjetio neko od srpskih stratišta.

Grujičić napominje da se od 1992. do 1995. godine kontinuirano odvijao zločin nad srpskim narodom u Srebrenici i okolini i da se za etničko čišćenje i ubistvo oko 3.500 Srba iz srednjeg Podrinja, od kojih su polovina bili civili, niko nije izvinio, a kamoli da je neko procesuiran i osuđen.

„To su bili monstruozni zločini i svirepa ubistva civila na razne načine, od klanja, kasapljenja, pečenja na ražnju, odsijecanja glava i premlaćivanja do smrti“, rekao je Grujičić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se