13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Za rekonstrukciju puta potrebno tri miliona KM

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Duško Gojić obišao je danas rehabilitovanu dionicu regionalnog puta Srebrenica-Zeleni Jadar i istakao da je pripremljena tenderska dokumentacija za izbor izvođača radova za nastavak rekonstrukcije preostalih 10 kilometara ovog puta.

„Projektantska cijena za rehabilitaciju preostalih 10 kilometara je tri miliona KM. Treba da se sprovede tenderska procedura u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i definitivna cijena biće poznata tek kada se završi tender i izabere najpovoljniji izvođač“, rekao je Gojić.

On je sa predstavnicima „Zvornik puteva“, firme koja održava puteve u ovoj regiji, obišao rekonstruisani, ali i kompletan put do Zelenog Jadra, i naveo da od završetka tenderske procedure zavisi početak novih radova na obnovi ovog puta.

Gojić je istakao da su dosadašnji radovi izvedeni kvalitetno i u predviđenom roku.

„Rekonstruisan je kilometar puta, što smo finansirali iz vlastitih izvora, u okviru tekućeg održavanja puteva, i uložili smo oko 350.000 KM“, naveo je Gojić.

Riječ je o dijelu puta koji je bio u kritičnom stanju i gdje je dolazilo do oštećenja vozila zbog velikog broja rupa i oštećenja na putu. Ta dionica je renovirana, postavljene su bankine i dijelom je kolovoz proširen, što saobraćaj čini znatno bezbjednijim.

Prema njegovim riječima, predviđeno je da put od Srebrenice do Zelenog Jadra bude uređen i rekonstruisan do kraja ove građevinske sezone, ukoliko eventualne žalbe na izbor izvođača ne budu prolongirale početak radova.

Gojić je rekao da su prošlogodišnje poplave pričinile veliku štetu na putevima u regiji Birač, a posebno rijeke Drina i Drinjača.

On kaže da su prošle godine znatna sredstva uložili u sanaciju tih oštećenja da bi putevi bili prohodni, i da ove godine završavaju sanaciju klizišta i posljedica poplava na putevima u ovoj regiji.

Aktivnost na rekonstrukciji ovog puta pokrenuta je nakon posjete Srebrenici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u aprilu i razgovora sa opštinskim rukovodstvom, koje je tražilo podršku za rekonstrukciju puta za Zeleni Jadar jer je u izuzetno lošem stanju i nesiguran je za saobraćaj.

Dodik je tada obećao da će pružiti podršku da Vlada Republike Srpske obezbijedi sredstva za rekonstrukciju puta od Srebrenice do industrijske zone u Zelenom Jadru.

Tada je rečeno da će se rekonstrukcija odvijati etapno i realizacija dogovora je počela revitalizacijom prvog kilometra ovog puta.

Prema podacima srebreničkog Doma zdravlja, u toku je i procedura za nabavku sanitetskog vozila za prevoz oboljelih koji koriste hemodijalizu, za šta je sredstva obezbijedio predsjednik Srpske.

Realizovana je i uplata od 50.000 KM za obilježavanje predstojećih godišnjica stradanja u ovoj opštini.

Načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković zahvalio je prije nekoliko dana predsjedniku Srpske za principijelnost i ispunjavanje svih obećanja koja je dao prilikom posjete ovoj opštini. Duraković je istakao da je Dodik jedini političar koji ispuni ono što obeća, za razliku od mnogih koji dolaze u Srebrenicu i mnogo obećavaju, a malo tih obećanja ostvare.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se