9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Vujanović: NATO je jedini izbor za Crnu Goru

NATO je jedini izbor za Crnu Goru i zato je pridruživanje toj alijansi najveći državni prioritet, rekao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Vujanović smatra da poziv za članstvo u tom savezu, koji očekuje do kraja godine, neće biti dobra vijest samo za Crnu Goru.

„Bezbjednost regiona njime će biti značajno ojačana, a biće i podstrek za sve njegove države da idu istim putem“, ocijenio je Vujanović u blogu na sajtu natomontenegro.me.

On je napomenuo da je Crna Gora već učinila svoj izbor – država uređena po mjeri demokratije i vladavine prava u punoj afirmaciji ljudskih prava, prosperiteta građana i snažnog ekonomskog razvoja.

„Ovakva Crna Gora nije moguća bez osiguranja njene dugoročne stabilnosti i bezbjednosti – zahtjev posebno važan ovdje na Balkanu koji je podložan cikličnim krizama stabilnosti“, naveo je Vujanović.

Prema njegovim riječima, izazov bezbjednosti u realnosti nijedna država danas ne može prihvatiti sama.

„Kolektivna bezbjednost je odgovor na njega, a NATO – organizacija koja promoviše vrijednosni sistem kojeg dijelimo i garant bezbjednosti u ovom dijelu svijeta bez alternative – van svake sumnje i dileme, jedini je izbor za Crnu Goru. Stoga je pridruživanje NATO-u najveći državni prioritet Crne Gore“, dodao je Vujanović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se