18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vasić: Dvadesetak osoba detektovano kao napadači na Vučića

BANJALUKA – Gojko Vasić, direktor Policije RS, potvrdio je da MUP RS već bilježi napredak u istrazi čiji je cilj rasvjetljavanje pokušaja ubistva Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Srbije, a koji se dogodio u subotu u Srebrenici.

Precizirao je da se napredak bilježi u smislu utvrđivanja novih lica za koje se sumnja da su učestvovali u ovom kričnom djelu.

„Tu imamo dvadesetak novih lica, nekim imamo identitete, nekim nemamo još, ali imamo lik, pa ćemo nastaviti da razmjenjujemo podatke sa agencija ma iz BiH, ali i kolegama iz Srbije, i svaki kvalitetan snimak nama će pomoći da identifikujemo one koji su učestvovali u pokušaju ubistva, ali i one koji su to podstrekavali“, kazao je Vasić.

Dodao da se napredak u istrazi bilježi svaki dan i da se sve informacije slijevaju u Specijalno tužilaštvo Republike Srpske.

Potvrdio je da u policiji RS još nisu zatražili pomoć medija u identifikovanju osoba koje su učestvovale u napadu na premijera Srbije.

Iz MUP RS su raniji podnijeli izvještaje Specijalnom tužilaštvu RS protiv „NN“ osoba zbog pokušaja ubistva i podstrektivanja na ubistvo Aleksandra Vučića 11. jula, nakon komemoracije bošnjačkim žrtvama.

Nakon što utvrde identitet napadača te prijave bit će podnijete protiv izvršilaca, pišu  Nezavisne novine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se