10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

U akciji „Čistač“ uhapšeno 19 lica

U policijskoj akciji kodnog naziva „Čistač“ u Crnoj Gori, u okviru borbe protiv trgovine droge, uhapšeno je 19 lica, među kojima i jedan policijski službenik, a biće procesuirano ukupno 26 lica.

Rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Dejan Knežević rekao je novinarima u Podgorici da je od ukupnog broja uhapšenih 17 njih slobode lišeno u Budvi, jedno u Rožajama i jedno u Baru.

Uz krivičnu prijavu, danas će 19 uhapšenih biti privedeno višem državnom tužiocu u Podgorici.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još sedam lica, od kojih je za troje raspisana potjernica, jedno lice je u Istražnom zatvoru u Spužu, dok za tri lica postoje operativna saznanja da se nalaze u inostranstvu.

Svim ovim licima se krivičnom prijavom na teret se stavlja osnov sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga, dok se od ukupnog broja osumnjičenih dva lica sumnjiče i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici policije danas su po nalogu tužioca izvršili više od 20 pretresa stambenih objekata, u kojima je pronađeno oko 250 grama kokaina, dva komada oružja, više mobilnih telefona i SIM kartica, koji su oduzeti.

„Osim ovih 250 grama kokaina, koji je zaplijenjen danas, policijski službenici su u 28 pojedinačnih pljenidbi otkrili i oduzeli i više od 2,6 kilograma marihuane i skanka, više od pola kilograma heroina, 70 grama kokaina i oko jedan gram amfetamina koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni takozvanoj uličnoj prodaji“, rekao je Knežević.

Tokom više mjeseci sprovođenja akcije „Čistač“, oduzeti su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Dosadašnje aktivnosti policije i tužilaštva upućuju na sumnju da se ovih 26 lica u dužem vremenskom periodu bavilo nabavkom i uličnom distribucijom opojne droge kokain, prvenstveno na području Budve.

Ovu višemjesečnu akciju izveli su po nalogu Tužilaštva službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Crne Gore, a u današnjoj akciji učestvovalo je oko 260 policijskih službenika iz različitih organizacionih jedinica.

Iz policije ističu da nastavljaju aktivnosti, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju nabavke, distribucije i prodaje opojnih droga.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se