8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Turci oslobodili napadače na Marka Ivkovića

Tužilac na suđenju optuženima za ubistvo navijača „Crvene zvezde“ Marka Ivkovića /25/ u Istanbulu odustao je od gonjenja šestorice navijača „Galatasaraja“ koji su, navodno, pomogli Kadriju Aktašu da ubije Ivkovića.

Time je Aktaš ostao jedini optuženi za ubistvo koje se dogodilo 21. novembra prošle godine ispred sportske hale „Abdi Ipekči“ tokom košarkaške utakmice između srpskog i turskog kluba.

Ostala šestorica navijača takođe su učestvovala u nemirima pred meč, ali su se od početka suđenja u januaru ove godine branila sa slobode.

Tužilac je odlučio da odustane od njihovog gonjenja „jer nije našao jasne dokaze koji bi upućivali na to da su učestvovali u ubistvu navijača“, prenose beogradski mediji.

Markova sestra Bojana Jankelić je na prvom ročištu svu sedmoricu navijača smatrala odgovornim za smrt njenog brata.

Marko Ivković zvani Jagoda iz Zemuna ubijen je 21. novembra prošle godine kada su turski huligani napali grupu od 400 „Zvezdinih“ navijača koji nisu uspjeli da uđu u halu i prisustvuju meču „Evrolige“.

Navijači „Zvezde“ nisu mogli da uđu u dvoranu jer je organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice. Navijači „Galatasaraja“ prvo su kamenicama i bakljama gađali navijače „crveno-belih, a zatim je došlo i do fizičkih sukoba.

Grupa navijača u kojoj su bila i sedmorica optuženih napala je Ivkovića, a Aktaš je u tuči ubo srpskog navijača nožem.

Prema optužnici, koju zastupa tužilac Ibrahim Bajtekin, Kadri Aktaš je osumnjičen da je u nemirima prije meča ubio Ivkovića nožem.

Bajtekin je ovaj zločin definisao kao ubistvo bez predumišljaja i za optuženog zatražio zatvorsku kaznu u trajanju od 12 do 18 godina.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se