24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Sve veće interesovanje za ženski fudbal u zvorničkoj opštini

Na području opštine Zvornik sve je veći interes mladih djevojka za fudbal. U nekoliko klubova postoje organizaovane sekcije u kojima treniraju mlade fudbalerke, a ima nagovještaja da će se i u drugim klubovima formirati sekcije ženskog fudbala.

Jedan od najzaslužnijih za razvoj ženskog fudbala u opštini Zvornik je Marinko Kuvač, nekada poznati fudbaler Sloge iz Visokog koja se takmičila u Drugoj ligi nekadašnje Jugoslavije, a poslije rata je uspješno nastupao za ekipu Napretka iz Donjeg Šepka u Prvoj ligi Republike Srpske.

„Među najakativnijim sekcijama ženskog fudbala su pri fudbalskom klubu Branjevo. Svakodnevno u ovom klubu trenira između 30 i 40 djevojčica. Osim Branjeva postoje i sekcije u FK Trnovica i FK Radnički iz Karakaja a u poslednje vrijeme ovom klubu pristupa i nekoliko djevojčica iz Zvornika, Čelopeka, Jardana i drugih okolnih mjesta, tako da se može reći da na području opštine Zvornik aktivno trenira više od 50 fudbalerki“, rekao nam je Kuvač, veliki znalac i zaljubljenik u fudbal.

Treba naglasiti da Kuvaču pomažu i Goran Petrović iz FK Trnovice i Nebojša Kuvač koji radi sa djevojčicama iz Branjeva i Karakaja.

„Naše djevojčice pokazuju veliki talenat i zbog toga su privukle pažnju ljudi iz FK „Radnik Bumerang“ iz Bijeljine koji se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Oni su izrazili želju da naše najtalentovanije djevojčice pređu u njihov klub da treniraju. Ogranizovali smo revijalnu utakmicu u Karakaju u kojoj su se sastale selekcije iz Branjeva i Trnovice sa jedne i Karakaja i Zvornika sa druge strane uzrasta do 17 godina, da nakon ove utakmice izaberemo reprezentaciju koja bi igrala sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine do 17 godine“, dodaje Kuvač, koji je i koordinator svih ženskih selekcija sa područja opštine Zvornik.

Kuvač je naglasio da bi u opštini Zvornik trebali povesti računa da postoje veliki broj mladih fudbalerki, koji bi u organizovanom klubu, mogle razvijati svoj fudbalski talenat.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se