izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Sutra u 10 startuje „Drinska regata 2015“ pod motom „Drina je samo jedna“

ZVORNIK – Sutra u 10 sati sa lijeve i desne obale rijeke Drine startovaće 11. „Drinska regata“, odnosno 4. koju zajedno organizuju grad Loznica i opštine Mali Zvornik i Zvornik.

Učesnici koji će zaploviti sa lijeve obale treba da dođu na gradsku plažu do 08:00 sati kako bi na vrijeme, odnosno do starta izvršili prijavu i preuzeli broj pod kojim će učestvovati u regati.

Cilj regate je oko 25 kilometara nizvodno u Donjem Šepku u 15:00 sati.

Tokom regate posade na plovilima moraće da vode računa o ekologiji, odnosno da otpad odlože u kese koje će preuzeti prilikom prijave učešća, te da se pridržavaju pravila koja će dobiti od organizatora prije starta, kao i da slušaju savjete vođa regate.

Na sutrašnjoj zajedničkoj regati očekuje se učešće 250 do 300 plovila, a po završetku je obezbjeđen transport za čamce do Zvornika, kao i autobuski prevoz za učesnike i to u 17:00 i 19:00 sati sa plaže u Donjem Šepku.

Organizatori poručuju da učesnike očekuje, kao i prethodnih godina, vesela atmosfera i dobro druženje u lijepom ambijentu, kakav pruža rijeka Drina, a na kraju regate i tradicionalni vojnički pasulj.

Tagovi
Back to top button
Close
Close