18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sumnja na pokušaj trovanja vode u Gračaničkom jezeru

Za islamiste koji su rano jutros uhapšeni u blizini Gračaničkog jezera na Kosovu i Metohiji postoji sumnja da su namjeravali da zatruju vodu u jezeru, saopštila je opština Gračanica.

Informacije o namjeri uhapšenih za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom organizacijom „Islamska država“, opštinsko rukovodstvo Gračanice dobilo je iz prištinskog regionalnog „Vodovoda“ koje je objasnilo da je zbog toga i prekinuto vodosnabdijevanje.

Snabdijevanje vodom prekinuto na području opštine Gračanica, što uključuje sva okolna sela i Priština, sve dok ne stignu zvanične analize vode iz Instituta za javno zdravlje iz Prištine.

Predsjednik opštine Gračanica Vladeta Kostić apeluje da mještani zbog ove informacije, koju je opština bila u obavezi da prenese javnosti, ne stvaraju paniku već da pokažu smirenost i strpljenje.

Iz lokalne uprave navode da su u stalnom kontaktu sa nadležnim službama i da će poslije svake informaciji odmah obavještavati stanovništvo.

Apel da budu strpljivi upućen je i stanovništvu na području Prištine i okolnih mjesta ali nije naveden razlog zbog kojeg je isključena voda.

Kosovska policijska služba saopštila je da su na putu Priština – Gnjilane u blizini jezera u regionu sela Badovac prošle noći uhapšena tri lica, čiji identitet nije naveden.

Uhapšeni su sprovedeni u policijsku stanicu i u toku je njihovo ispitivanje, rekao je portparol kosovske policije Baki Keljani.

Nezvanične informacije iz kosovske policije da su uhapšeni pokušali da izvrše teroristički akt „miniranjem brane na jezeru Gračanica“, Keljani nije potvrdio.

Policije je od uhapšenih zaplijenila automobile „golf“ i „pasat“ u kojima su pronađeni eksloziv i hemijska sredstva za sada nepoznatog porijekla i sastava.

Predsjednik Osnovnog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi rekao je da su uhapšene još dvije osobe.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se