8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Subašić: Ovo nije bio napad na Vučića već na nas, na naše dostojanstvo!

Majke Srebrenice žestoko su osudile napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

„Ovo nije bio bio napad na Vučića već na nas, na naše dostojanstvo! To je uradila jedna grupa ljudi među kojima ja nisam vidjela žrtve. Sada će se, nažalost, sve pripisati nama. Strašno sam se razočarala i osjećam se povrijeđenom kao da se meni ovo desilo. Ne zbog Vučića već zbog našeg dostojanstva kog mi 20 godina čuvamo“, kaže Munira Subašić, predsjednica Udruženja „Majke enklava Srebrenica i Žepa“.

Kako kaže sve srebreničke majke dijele njeno mišljenje i osuđuju ovaj čin grupe ljudi, piše Kurir.

„Sve su se pitale zašto nam je ovo urađeno. Bilo nam je bitno da ova 20. godišnjica prođe u najboljem redu. 40 zemalja svijeta je imalo svoje predstavnike. Oni koji su to uradili nije trebalo da rade preko nas. Šta se god dešava, uvijek ide na štetu žrtava“, dodaje sagovornica.

Sada se postavlja pitanje koliko cijeli događaj može uticati na povratnike u Republici Srpskoj. Subašić kaže da neće ići na obilježavanje genocida u Zemljoradničkoj zadruzi Kravica 13. jula. „Ja tamo neću ići. Ne zbog toga što se bojim već ne želim da rizikujem svoj život“, poručuje Subašić.

Ona je bila među delegacijom koja je dočekivala predstavnike stranih država.

„Pozdravili smo se s Vučićem i rekla sam mu da radi po svojoj savjesti. Dala sam mu Cvijet Srebrenice s kojim je i napadnut. Meni je stvarno žao što se ovo desilo“, kaže Subašić na kraju razgovora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se