10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Stevandić: Referendum nije usmjeren protiv BiH

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je da referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH nije usmjeren protiv BiH, međunarodne zajednice i građana Srpske.

„Ne bi bilo dobro da od ove priče napravimo cirkus. Potrebno je da smirimo strasti i sagledamo kako formulisati pitanje i kako će biti proveden referendum“, rekao je Stevandić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naglasio da je ove godine povećan budžet Suda BiH za više od milion KM, za šta je odgovoran SDS.

„Ranije sam kritikovao SNSD, jer je bio uvećan budžet pravosudnih institucija BiH, a sada to spočitavam SDS-u“, kaže Stevandić.

Samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Stevančević istakao je da je potrebno održati referendum o Sudu i Tužilštvu BiH jer su pristrasni i neobjektivni.

„Zahtjev predsjednika Srpske Milorada Dodika za raspisivanje referenduma je opravdan. Republika Srpska posjeduje kapacitet za njegovo održavanje“, rekao je Stevančević.

Poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo naglasio je da ne prihvata referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

On je upitao kako će Republici Srpskoj biti vraćena nadležnost nad pravosudnim institucijama sa nivoa BiH.

Nastavku posebne sjednice skupštine prisustvuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude reaktivirana odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se