18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Sportske igre mladih održane i u Zvorniku (foto)

Nakon Konjica, Goražda, Širokog Brijega, Čapljine, Mostara, Zenice, Sarajeva, Srebrenika, Tuzle, Gradačca, Srebrenice, „BH Telecom“ Sportske igre mladih održane su i u Zvorniku.

Djevojčice i dječaci iz ove opštine, kao i djeca iz okolnih mjesta imali su priliku takmičiti se u malom fudbalu, uličnoj košarci i odbojci u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi.

Takmičenja su zvanično počela izvođenjem početnog udarca na „Coca Cola CUP“-u, takmičenju u malom fudbalu za djevojčice i dječake u kategoriji 2000. godište i mlađi. Početni udarac uz podršku mališana izveo je Ognjen Pavlović, savjetnik načelnika za sport opštine Zvornik.

„Opština Zvornik daje punu podršku „BH Telecom“ Sportskim igrama mladih. Zadovoljstvo nam je ugostiti Igre i ove godine po četvrti put, a osmijesi na licima dječaka i djevojčica najbolje govore o kvaliteti ovog projekta“, rekao je Pavlović.

U gradskoj dvorani počela su takmičenja u ranim jutarnjim satima. Dječaci i djevojčice su pokazali sjajne sposobnosti, a oni najbolji su osigurali mjesto na finalnom takmičenju u Sarajevu, koje će biti organizovano od 18. do 23. augusta.

Tolerancija, razumijevanje, poštovanje, strpljenje, prijateljstvo, sve su elementi fer pleja koji vodi do uspjeha. U saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promovišu projekat ‘Fer igra za fer djetinjstvo’.

Takmičenja, druženje i fer plej obilježili su nedjelju u Zvorniku, a regionalna takmičenja se nastavljaju. Naredni grad domaćin Igara mladih je Bijeljina. Iz Igara podsjećaju da su prijave još uvijek otvorene, a dječaci i djevojčice se mogu pridružiti Igrama putem www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930 i na taj način biti dio najljepše sportske priče.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se