18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

SNP „Izbor je naš“: Rezolucija u funkciji pogoršanja srpsko-bošnjačkih odnosa

Srbski narodni pokret „Izbor je naš“ uputio je danas javnu zahvalnost Rusiji zbog stavljanja veta na prijedlog britanske rezolucije.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

„Spasiba Rusiji. Hvala Rusiji.

Pokret smatra da institucije Srbije i Srpske kao i srpski narod, treba da izraze veliku zahvalnost Rusiji, zbog činjenice da je ona u SB UN spriječila donošenje ponižavajuće rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju je predložila Velika Britanija.

Opravdano možemo da sumnjamo da je takva rezolucija za cilj imala više negativnih posljedica. U trenutku, kada se javljaju znaci poboljšanja bošnjačko-srpskih odnosa, Britanija predlaže rezoluciju koja je u funkciji upravo pogoršanja tih odnosa, te da se kroz jedan proces Republika Srpska proglasi genocidnom tvorevinom i kao takva ukine. Pretpostavljajući da će Rusija na takvu rezoluciju staviti veto, nije isključeno, da je Britanija imala za cilj da na taj način pokuša da poremeti dobre odnose sa islamskim svijetom.

Pokret smatra da istinske vođe islamskog svijeta neće upasti u zamku politike nekadašnje najveće kolonijalne sile, zavadi pa vladaj.

Za sve one, koji u srpskom narodu postavljaju pitanje, kada su nam to Rusi pomogli, evo još jednog primjera, kojeg trebaju da zaborave.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se