23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Snažna podrška realizaciji reformske agende

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je predsjednika Evropskog parlamenta Martina Šulca, koji je izrazio snažnu podršku političkim snagama u BiH u realizaciji reformske agende.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Šulc tokom susreta izrazio spremnost EU da pomogne BiH i cijelom regionu u podizanju konkurentnosti, infrastrukturnom povezivanju, unapređenju energetskog sektora, jačanju malih i srednjih preduzeća, reformi pravosuđa, te vladavini prava.

Šulc i Izetbegović su ocijenili da rješavanje socijalno-ekonomskih potreba građana mora biti prioritet na svim nivoima vlasti.

Izetbegović je izrazio zahvalnost predsjedniku Evropskog parlamenta za njegov lični angažman, kao i podršku institucija EU na pripremi i usvajanju obnovljenog pristupa EU za BiH i za usvojenu rezoluciju o Srebrenici u Evropskom parlamentu.

Sastanku su, u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, prisustvovali savjetnici Milenko Ristić i Sanja Bazina.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se