Slavija odustaje od Premijer lige?

Pet dana ostalo je do početka nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a po svemu sudeći počeli su i prvi problemi.

Naime Slavija iz Istočnog Sarajeva po svemu sudeći zbog finansijskih problema se neće takmičiti u nuvoj sezoni.

Slaviji za funkcionisanje treba oko 100.00 KM, te traže pomoć od Vlade Republike Srpske, koja je na sličan način „spasila“ FK Borac uplativši 320.000 km.

Nakon Upravnog odbora Slavija je izdala saopštenje, koje prenosimo u cjelosti:

Upravni odbor FK Slavije iz Istočnog Sarajeva, na današnjoj sjednici, konstatovao je da će najvjerovatnije, ekipa morati napustiti takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, koji počinje za pet dana!!!!!!

Teška materijalna i finansijska situacija, natjerala je klupsko rukovodstvo da razmišlja o ovom nepopularnom, ali iznuđenom potezu.

Klub duguje bivšem treneru Vladi Čapljiću, igračima, ali i FS BiH i drugim dobavljačima. Jedini spas se vidi u hitnoj reakciji Predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske.

Da bi se krenulo u šampionat, potrebno je Slaviji oko 100.000 maraka. Slavija u potpunosti podržava odluku Predsjednika RS i Vlade Republike Srpske da se banjalučkom Borcu izađe u susret i dodijeli hitno 320.000 maraka.

S toga se nadamo da će imati razumijevanja i za nas i na taj način nam omogućiti nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, sezona 2015/16.

(Mondo.ba)

Back to top button