23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Skok u brzak za spas drugarice

FOČA – Anđela se kupala u Ćehotini. U jednom trenutku htjela je da skoči u brzake, rekao sam joj da to ne radi, ali pošto voli da roni, ipak je skočila. Plivala je nekoliko minuta, a odjednom je samo zavikala „u pomoć“!

Priču o herojstvu započinje jedanaestogodišnji David Arsenić iz Foče, koji je u posljednjem trenutku spasio svoju vršnjakinju i drugaricu Anđelu. Drama se odigrala u srijedu na kupalištu u naselju Lazarevo, a kada je David uskočio u brzak, u pomoć su ubrzo pristigli i mještani, koji su pozvali i Hitnu pomoć.

Malog junaka pronašli smo juče kako se kupa u Akva parku u Foči, čiji radnici s ponosom ističu da će David cijelu sezonu imati besplatan ulaz. Ispričao je da nije očekivao da će se tako nešto dogoditi i da će se naći u ulozi spasioca. Sa vodom se izborio baš kao David sa Golijatom, hrabro i mudro.

– Plivala je nekoliko minuta, povikala „u pomoć“, a onda zaronila. Odmah sam skočio u dubinu i doplivao do nje. Jednom rukom sam je vukao iz brzaka, a drugom sam plivao. I tako sve dok nisam mogao da dodirnem dno – ispričao je David u dahu.

Kada je protresao Anđelu nije davala nikakve znakove. Tada je, kaže, dobio neopisivu snagu i želju da učini sve da ne bi ostavio drugaricu u vodi.

– Podigao sam joj glavu, a zatim je iznio pored skakaonice. Mještani su dotrčali, uzeli Anđelu za ruke, položili na zemlju. Pružili su joj prvu pomoć, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć i odvezli su je u bolnicu – prepričava hrabri David.

Ističe da nijednog trenutka nije oklijevao da skoči u opasni brzak, niti ga je uhvatio strah.

– Samo sam skočio. Nisam imao vremena ni da razmišljam, ni da se plašim, samo sam je vukao, to mi je bilo najvažnije – rekao je Arsenić.

David važi za vrsnog plivača, a i dok se kupa na fočanskom Akva parku, često gleda da slučajno neko nije u nevolji. Spreman je da skoči u svakom momentu, baš kao što je učinio i na kupalištu u Lazarevu.

David je zahvaljujući svojoj hrabrosti, plemenitosti i drugarstvu za dan postao heroj Foče. Priznaje da mu pohvale prijaju, ali da mu je važnije da ponovo vidi Anđelu, koja bi za nekoliko dana trebalo da izađe iz bolnice, piše Glas Srpske.

Ponosni mještani

Jedan od očevidaca Mladen Avram kaže da je djevojčica spasena zahvaljujući brzoj reakciji Davida Arsenića.

– Držao ju je za glavu i vukao prema obali. U tom trenutku smo svi poskakali sa obale i prihvatili je na izlazu iz vode. Jedva je davala znakove života, ali, srećom, sve se na kraju završilo kako treba. David je naš heroj, junačina – priča Avram.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se