18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sestre su 1975. otišle po picu i nisu se vratile. Sada se desio preokret…

Dvadeset petog marta 1975. sestre Ketrin i Šila Lajon iz Merlienda otišle su u šoping centar „Viton plaza“ da pogledaju uskršnju izložbu i kupe parče pice, poslije čega im se gubi svaki trag, a važni novi detalji o nerješenom slučaju objavljeni su juče na konferenciji za štampu, prenosi CNN.

Sestre Ketrin (10) i Šila (12) trebalo je da se vrate do četiri poslije podne, ali pošto ih nije bilo, majka je pozvala policiju i organizovana je velika potraga. Tokom četrdeset godina policija je prikupila više od 2.000 indicija, ali nijedna nije potvrđena.

Policija je juče iznijela najnovija saznanja o otmici djevojčica i označila 58-godišnjeg osuđivanog seksualnog prestupnika Lojda Lija Velča kao jednog od saučesnika u njihovom nestanku.

Policija je imenovala Lojda Lija Velča i njegovog strica Ričarda Alena Velča kao glavne osumnjičene.

Velč, koji je još prošle godine sumnjičen za otmicu djevojčica konačno je 10. jula ove godine zvanično i optužen, a suočava se sa optužbama za ubistvo prvog stepena.

Velč je bio osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica u Južnoj Kaliforniji, Delaveru i Virdžiniji i bio je u „Viton plaza“ tržnom centru istog dana kada i sestre Lajon.

Policiji je rekao da je zajedno s njima izašao iz tržnog centra i da je kasnije vidio strica kako seksualno uznemirava djevojčice. Poslije toga ih navodno više nikada nije vidio.

Nagovještaj koji je možda najviše obećavao potekao je od svjedoka koji je rekao da je vidio dvije djevojčice koje liče na žrtve, vezane u automobilu tipa karavan.

U toku je istraga velike porote, a policija traga za tijelima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se