13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Serena Vilijams osvojila Vimbldon

Prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams trijumfovala je danas na trećem grend slemu sezone Vimbldonu, pošto je u finalu savladala Španjolku Garbinje Mugurusu sa 2:0, u setovima 6:4, 6:4.

Amerikanki je ovo šesta titula na Vimbldonu i ukupno 21. na grend slem turnirima.

Vilijamsova je do trećeg trijumfa u njihovom četvrtom međusobnom duelu došla poslije sat i 23 minuta igre, piše Beta.

Za 21-godinšnju Mugurusu je njeno prvo finale grend slema počelo veoma dobro, pošto je ona već u prvom gemu došla do brejka.

Ona je nakon toga odigrala veoma dobra tri servis gema i održavala prednost, ali je Amerikanka u osmom gemu stigla do brejka i izjednačenja.

Od tog trenutka Vilijamsova je preuzela kontrolu, dobila je i preostala dva gema, te riješila set u svoju korist 6:4.

I na početku drugog seta prva teniserka svijeta je kontrolisala ritam, povela je sa 5:1, uz dva brejka, međutim, kada je servirala za trijumf na Vimbldonu, Mugurusa joj je uzvratila oduzimanjem servisa, a potom je Španjolka i smanjila na 5:3.

Kada je Amerikanka ponovo servirala za meč, viđena je velika borba i novi brejk. Mugurusa je imala tri vezane prilike da oduzme servis Vilijamsovoj, koja je uz dosta sreće uspjela da dođe do izjednačenja i meč lopte, ali se Mugurusa nije predavala, pa je na kraju iskoristila petu brejk loptu i smanjila na 5:4.

Ipak, Amerikanka je izuzetno agresivnom igrom na servis Muguruse došla do trećeg brejka i trijumfa na Vimbldonu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se