13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Savez logoraša RS podržava stav RVI iz Zvornika i najavljuje svoje učešće

Savez logoraša Republike Srpske podržava stav Udruženja ratnih vojnih invalida iz Zvornika, koji su najavili proteste i blokadu „Marša mira“ ukoliko u koloni budu isticane zastave takozvane Armije BiH ili druga obilježja i oznake kojima se vrijeđaju srpski narod i mir u BiH.

„S obzirom da ovo postaje manir učesnika `Marša mira`, organizatore ovog marša obavještavamo da će se ponavljanje ovih i sličnih propusta smatrati smišljenom provokacijom, u čijem će otklanjanju, uz pomenutu i ostale srodne organizacije, učestvovati i članovi Saveza logoraša Republike Srpske“, navodi se u saopštenju Saveza.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik Dragislav Mijanović najavio je da će organizovati proteste i „presjeći“ „Marš mira“, koji organizuju Bošnjaci, ukoliko u koloni budu nošene provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod.

On je pojasnio da pod provokativnim oznakama smatra ratnu zastavu takozvane Armije BiH i ostalih paravojski koje su pod tom zastavom činile zločine nad srpskim narodom, zastave „Islamske države“ i sa arapskim natpisima, oznake sa likom Nasera Orića i slično.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se