18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Puna podrška očuvanju državnosti Republike Srpske

Koordinacija zavičajnih i drugih udruženja Srba iz Republike Srpske i Federacije BiH koji žive i rade na sjeveru Srbije daje punu podršku predsjedniku Republike Srpske i Vladi Srpske u nastojanjima za očuvanje državnosti.

U zajedničkom saopštenju 27 zavičajnih udruženja pozivaju se i svi politički subjekti u Republici Srpskoj da stanu u zajednički front za očuvanje Srpske po Dejtonskom sporazumu i opstanak srpskog naroda u dejtonskim granicama, kao i da podrže referendum o radu Tužilaštva i Suda BiH.

Upućen je poziv predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću i „svim relevantnim političkim strukturama u Srbiji“ da, „bez obzira na sve teškoće, ucjene, stanu uz Republiku Srpsku i dio svog naroda koji živi u njoj“.

„Smatrajući Srpsku za najveće nacionalno dostignuće savremeništva, a uočavajući ozbiljnost trenutka, naše oglašavanje stavljamo u rang molitve za spasenje“, navodi se u saopštenju 27 avičajnih udruženja.

Saopštenje su potpisala udruženja Drvarčana, Glamočaka, Petrovčana, Donovakufljana, Janjana, Kuprešaka, zatim udruženja „Naši krajevi“,“Društvo srpskih domaćina“, „Ognjena Marija Livanjska“, Sekcija Kozaračke brigade, „Hercegovci i njihovi potomci“, sva iz Novog Sada.

Među potpisnicima su i Livnjani i Grahovljaci iz Bačkog Jarka, te udruženja „Vlašićko prelo “ iz Lovćenaca, „Sana“ iz Stare Pazove, „Manjača“ iz Bukovca, „Zmijanje“ iz Kaća, „Dimitor“ iz Futoga, „Trnovo“ iz Čuruga, „Vrbljanci“ iz Temerina,“Korijeni“ iz Sombora, „Peter Kočić“ iz Apatina, „Krajina“ iz Vrbasa, „Krupljani“ iz Futoga, „Podgrmeč“ iz Žitišta, „Ratkovčani Vojvodine“ iz Česterega, „Vrelo Krajine“ iz Bačke Palanke i „Krajiški višeboj“ iz Banatskog Velikog Sela.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se